Valby Hallen og Valby Kulturhus sender cafédrift i udbud

22.11.2018
Fra nytår skal nye forpagtere overtage caféerne de næste fire år i Valby Hallen og Valby Kulturhus. Udbudsprocessen er netop skudt i gang.

Caféen i Valby Hallen stopper med udgangen af december, fordi forpagtningsaftalen udløber helt ordinært. I Valby Kulturhus stoppede caféen allerede ved udgangen af maj. Det nuværende cafétilbud er kun midlertidigt.

Nu skal et fælles udbudsforløb afgøre, hvem der skal overtage cafédriften i Valby Hallen og Valby Kulturhus for de næste fire år. Der kan både blive tale om fælles drift af de to caféer eller om individuelle forpagtningsaftaler – det afhænger udelukkende af de tilbud, som kommer i spil.

Mere end lækker mad

Når de nye caféaftaler skal i hus, bliver flere ting afgørende. Det vil ikke udelukkende være økonomien, der gør eventuelle tilbud attraktive.

”Selvfølgelig skal en kommende caféforpagter i Valby Hallen eller Valby Kulturhus kunne levere et sundt, nærende og økologisk måltid mad. Men vi vil også se på, hvem der har konstruktive bud på, hvordan man bliver en stærk og aktiv medspiller for os, når det gælder et aktivt værtsskab i vores institutioner, hvor brugerne er i centrum, og hvor vi sammen kan levere en stærk service til københavnerne”, siger Lene Karsbæk, der er daglig leder af Valby Hallen i Kultur V.

”Udover økonomien, kvaliteten af den mad der serveres, og evnen til at indgå i den daglige drift og vores institutioner, vil vi også se på, om man har viljen og gode forudsætninger for at tage et socialt samfundsansvar, både konkret i forhold til at inddrage udsatte grupper, som partner i samspil med foreningsliv og andre lokale aktører, og som samlingspunkt for bydelens nærmiljø”, supplerer Mia Keinicke, der er daglig leder af Valby Kulturhus i Kultur V.

Praktisk om udbudsprocessen

Eventuelle interesserede skal afgive deres tilbud inden onsdag den 19. december 2019. Der lægges op til, at cafédriften overtages fra 1. januar 2019 eller hurtigst muligt derefter.