Sara Hauge vandt KBH-mesterskabet 2018 i Poetry Slam

15.01.2018
Se fotos fra finalen den 12. januar 2018, hvor ni finalister kæmpede om titlen som københavnsmester i poetry slam. Foto: Jannik Knudsen.

Selv om konkurrencen var hård aftenen igennem, hvor alle deltagerne fra første færd rev gode point fra dommerne, så var der i den endelige omgang ingen tvivl: Sara Hauge vandt titlen som københavnsmester 2018.

Ni finalister kæmpede om titlen

Det blev afgjort ved finalen for Københavnsmesterskabet i poetry slam, der fandt sted fredag den 12. januar 2017 i Valby Kulturhus, hvor en fuldstændig udsolgt sal tog imod og hyldede de ni finalister, der stod klar til kamp.

De ni finalister var Alexander Philips Larsen, Bianca Fløe, Jesper Kirkegaard, Katrine Volsing, Klara Nørrekær Lund, Lasse Nyholm Jensen, Nikolaj Lind Holm, Sara Hauge og Sara Rahmed.

Dermed var der faktisk tre gengangere fra finalen i 2017, hvor vinderen blev Emil Nygård. Men han er ikke blandt finaledeltagerne i år.

Tre finalerunder og tre indledende runder

Finalen blev inddelt i tre runder, hvor den sidste og afgørende runde stod mellem Sara Hauge, Jesper Kirkegaard og Lasse Nyholm Jensen. Og her blev det altså Sara Hauge, der løb med sejren foran Lasse Nyholm Jensen, der igen i år blev nummer to. Både Sara og Lasse kvalificerede sig dermed til Danmarksmesterskabet i peetry slam, der i år finder sted i Aalborg.

Som optakt til finalen blev der gennemført tre kvalifikationsrunder i henholdsvis september, oktober og november med tilsammen 30 deltagere. Hver kvalifikationsrunde leverede tre deltagere til aftenens finale.

Peter Dyreborg var vært

Aftenens vært var Peter Dyreborg, der står bag Københavnsmesterskabet i samarbejde med Valby Kulturhus, der er en del af Kultur V. Derudover kunne aftenen også byde på tre opvarmningsslams: Et dobbeltslam ved Rasmus Rhode og Peter Dyreborg, et slam ved Majken Laugesen, og endelig et opsamlingsslam ved Rasmus Rhode.

Se også: Valby Kulturhus har et kulturelt partnerskab med Peter Dyreborg.

Foto: Jannik Knudsen.