Sæsonåbning af græsbanerne udskudt

03.04.2018
Genåbning af græsbanerne i Valby Idrætspark og Bavnehøj Idrætsanlæg er udskudt foreløbigt til mandag den 9. april 2018.

Selvom det ifølge kalenderen er godt en måned siden, at vinteren officielt sluttede, så har vi stadig vintervejr med sne og nattefrost. Derfor har Kultur V besluttet i lighed med de øvrige idrætsanlæg i Københavns Kommune at udsætte genåbningen af græsbanerne:

"Foreløbigt er vurderingen, at vi genåbner græsbanerne fra mandag den 9. april 2018. Men det er i sidste ende vejrforholdene, som afgør, hvornår vi åbner græsbanerne for aktivitet", siger Tine Kjer Jepsen, der er idræts- og kulturkoordinator for bl.a. Valby Idrætspark og Bavnehøj Idrætsanlæg. Hun understreger, at der kommer en ny melding, hvis genåbningen udskydes igen.

Græs skal plejes om vinteren

"Vi lukker for aktivitet på græsbanerne i vintermånederne hvert år. Baggrunden for den beslutning er, at græsset er et levende materiale, der ikke kan fornye sig selv i de kolde måneder. Derfor ville banerne blive slidt i sådan en grad ved brug i vintermånederne, at vi ikke ville kunne tilbyde græsbaner i samme høje standard for resten af året, som vi kan i dag", fortæller Tine Kjer Jepsen.

Brug i stedet kunstbanerne

Hun anbefaler, at københavnerne i stedet benytter sig af de fem kunstbaner i Valby Idrætspark eller den ene kunstbane ved Bavnehøj Idrætsanlæg, der har åbent hele året rundt.

For som det hedder med en populær vending: I lukkeperioden må græsset ikke betrædes.