Corona-info

Byen er åben, men vi skal passe på hinanden. Se de nyeste regler her!

 

Læs mere på kk.dk/kultur-og-fritid-coronainfo

 

Retningslinjer for idrætsaktiviteter

26.10.2020
 • DIT:KBH
Læs om retningslinjer for aktiviteter på indendørs og udendørs idrætsanlæg.

Opdateret den 26. oktober 2020

Fra den 26. oktober er der en række nye retningslinjer, som træder i kraft på idrætsområdet. Læs om de konkrete regler nedenfor. 

Det er den enkelte forening, der er ansvarlig for, at restriktioner som f.eks. forsamlingsforbud og aldersgrænser overholdes. Reglerne gælder for alle aktiviteter, hvor man ikke sidder ned.

Forsamlingsforbuddet

Forsamlingsforbuddet er fra mandag den 26. oktober fastsat til 10 personer. Dette gælder både udendørs og indendørs. Undtaget er dog idrætsaktiviteter for børn og unge, hvor ALLE deltagere er 21 år eller yngre. Her gælder der fortsat et forsamlingsforbud på 50. Forsamlingsforbuddet på 50 er inkl. trænere, der er nødvendige for forsvarlig afvikling af aktiviteten – også selvom disse er over 21 år. Der må ikke være en større forsamling af f.eks. forældre på sidelinjen, medmindre de i al væsentlighed er siddende på faste pladser med retning mod banen.

For alle andre gælder et forsamlingsforbud på 10 personer. Det betyder, at på hold, hvor mindst én deltager er 22 år eller ældre, må man kun træne 10 personer inkl. træner. Der må heller ikke afholdes kampe, stævner eller turneringer med mere end 10 deltagere, hvis mindst én person er 22 år eller ældre.

Kravet om 4 m2 pr. person gælder fortsat. Og ligeledes muligheden for at opdele aktivitetsfelter i mindre felter, hvis der er tydelig adskillelse, og deltagerne – inklusive trænere - holder sig i sit eget felt.

Krav om brug af mundbind

Der skal fra torsdag den 29. oktober bæres mundbind indendørs før og efter aktiviteten. Kravet gælder dog ikke ved badning, i forbindelse med omklædning m.v.

Kravet om mundbind gælder også ansatte på idrætsfaciliteterne, når de befinder sig i områder med offentlig adgang.

Gebyr for brug af faciliteter er aflyst

Der vil ikke blive afkrævet gebyr for brug af kommunens faciliteter, da det ikke er muligt at benytte dem fuldt ud.

Omklædningsrum

Der er åbent for brug af omklædningsrum. Vi skal dog stadig passe på hinanden og færdes med omtanke, hvorfor følgende gælder:

 • Omklædnings- og badefaciliteter kan benyttes, hvis holdet/foreningen sørger for aftørring af kontaktflader efter sig
 • Der vil være personbegrænsning på omklædnings- og badefaciliteter
 • Vi opfordrer til, at man fortsat klæder om hjemmefra, hvis det er muligt
 • Det er tilladt at opholde sig i foyerområder, men vi opfordrer generelt til at opholde sig mindst muligt på anlæggene.

Betalingsidræt og offentlige gæster i svømmehallerne

Det vil fortsat være muligt at dyrke betalingsidræt – dog gælder forsamlingsforbuddet også her. Man vil ved booking af faciliteten blive gjort opmærksom på dette.

I svømmehallerne er det badeværterne, der påser at forsamlingsforbuddet overholdes i forhold til offentlige gæster.

Fortsat 500 tilskuere til kampe

Det er fortsat muligt at have op til 500 siddende tilskuere til kampe, hvis m2-kravet kan overholdes. Det gælder også for superligakampe.

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger til rengøring og desinfektion

 • Der vil være dispensere med håndsprit ved indgangen, udgangen og ved alle toiletter
 • Ophold i foyer er ikke tilladt, man skal forlade anlægget umiddelbart efter endt træning
 • Vi anbefaler, at alle overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd, herunder jævnlig og grundig håndvask samt man holder afstand og udviser hensyn til hinanden
 • Vi opsætter skiltning med oplysninger om generelle sikkerhedsregler
 • Foreninger skal rengøre kontaktflader før og efter hver brug med wipes. Rengøringen skal være afsluttet senest 5 minutter før tiden udløber
 • Hvis du udviser symptomer på Covid-19 beder vi dig ikke om at benytte stedet.

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50