Retningslinjer for idrætsaktiviteter

26.10.2020
  • DIT:KBH
Læs om retningslinjer for aktiviteter på indendørs og udendørs idrætsanlæg.

Opdateret den 13. januar 2021

På baggrund af udmeldingerne fra regeringen og sundhedsmyndighederne onsdag den 13. januar 2021 forlænges nedlukning af foreningslivet i København.
De skærpede restriktioner gælder foreløbig til og med 7. februar 2021.
 

Alle faciliteter lukker

Alle kommunale faciliteter og øvrige indendørsarealer, hvor der udøves idræts-, forenings-, fritids- og aftenskoleaktiviteter, holdes lukket for offentligheden frem til og med den 7. februar 2021. Det betyder, at der er lukket for alle Københavns Kommunes indendørs faciliteter; idrætshaller, svømmehaller, træningscentre, foreningslokaler, skoleidrætshaller m.v.

Også alle kulturinstitutionernes indendørsarealer lukker for offentligheden fra onsdag den 9. december, og det betyder, at der lukkes for teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse, biografer, aftenskoler, biblioteker, daghøjskoler, samt musik- og kulturskoler.

Også alle kulturinstitutioners indendørsarealer lukker for offentligheden, og der lukkes for teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse, biografer, aftenskoler, biblioteker, daghøjskoler, samt musik- og kulturskoler frem til og med 7. februar 2021.

Tilladelse til eliteaktiviteter

Professionelle idræt kan fortsætte under skærpede restriktioner.
Eliteidræt defineres som alle DIF forbunds øverste nationale ligaer, konkurrenceniveau eller tilsvarende for senior damer og herrer.
Og det gælder kun for DIF-anerkendte idrætsgrene. Derudover er følgende rækker omfattet:

1. division herre- og damefodbold, 2. division herrefodbold og 1. division herre- og damehåndbold.
Alle atleter/hold, der konkurrerer på højt internationalt niveau (deltagelse ved senior EM, VM, OL eller WorldCup stævner o.lign.
DIF forbunds seniorlandshold (damer og herrer).
Atleter, der er tilknyttet Team Danmark.
Atleter, som figurerer på en OL/PL bruttoliste.

Faciliteter som benyttes til eliteaktiviteter er undtaget forsamlingsforbuddet før, under og efter aktiviteten.

Tilskuere er ikke tilladt.

Er der tvivl om hvorvidt ens aktivitet er omfattet af ovenstående elitedefinition, kan man kontakte specialkonsulent hos Team Copenhagen Jeppe Haugaard, mail: jh@teamcopenhagen.dk. Kultur - og Fritidsforvaltningen koordinerer herefter eliteaktiviteterne og giver foreningerne besked om hvilke faciliteter, der kan benyttes.
 

Alle unge i København opfordres til at blive testet

For at stoppe spredningen af COVID-19 opfordres alle, men især de unge mellem 15 og 25 år, til at lade sig teste. Alle foreninger kan hjælpe ved at sprede budskabet til deres medlemmer. Det er blevet meget nemmere, og man kan finde mere om det på Københavns Kommunes side om coronatest for unge på: www.kk.dk/coronatestunge.

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50