Ny prisstruktur for keramikværkstedet på Vesterbro

16.01.2018
Vesterbro Bibliotek og Kulturhus indfører halvårsmedlemskab af keramikværkstedet, der gerne skal skabe et større flow af ny aktive brugere.

Netop nu er brugerne godt i gang med at gentegne sig for det nye år, og det sker efter et år med voldsom interesse for keramikværkstedet.

”Siden keramikværkstedet sidste år rykkede i nye lokaler her i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, har vi oplevet, at rigtig mange københavnere har henvendt sig for at blive optaget som bruger af værkstedet. Vi har over flere omgange flyttet loftet for, hvor mange brugere der kan benytte værkstedet. Det er en konkret afvejning af, at vi gerne vil have plads til flest mulige, og at værkstedet samtidig skal være et rart sted at være”, fortæller Louise McHenry, der er projektleder og værkstedsansvarlig i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.

Ved udgangen af 2017 var der 400 betalende brugere af keramikværkstedet, men kun 200 af dem har valgt at forny deres medlemskab for første halvår 2018.

Ny prisstruktur

Fremover bliver det sådan, at man tegner sig for et halvt år ad gangen. Prisen for et halvt års medlemskab som bruger af keramikværkstedet bliver 200 kr. 

”Vi har valgt en ny model for medlemskab, hvor vi går fra helårsmedlemskab til halvårsmedlemskab for at skabe et større flow, hvor vi hurtigere giver plads til nye aktive brugere. Vi kan se her ved udgangen af 2017, at halvdelen af brugerne ikke længere er aktive. Nogle af dem har ikke været aktive længe. Her vil vi gerne give plads til nye brugere”, siger Louise McHenry.

Meget lang venteliste

Når der er nye ledige pladser som medlem af keramikværkstedet, går de i første omgang til københavnere, der har skrevet sig på venteliste.

”Interessen for værkstedet er meget stor. Lige nu har vi en venteliste på 800 personer. Og vil man være bruger på keramikværkstedet, så må man skrive sig på ventelisten”, siger Louise McHenry.

Klik her hvis du vil skrives på ventelisten for keramikværkstedet.

”Vores umiddelbare vurdering er, at keramikværkstedet kan rumme ca. 300 aktive brugere. Så selv om vi nu sætter nye initiativer i gang, så vil der gå flere år, før vi er i bund med den nuværende venteliste”.

Medlemskassen bliver en tilkøbsydelse 

Den nye prisstruktur betyder også, at medlemskassen bliver en tilkøbsydelse, som man skal købe ved siden af sit medlemskab.
”Vi ser, at mange medlemskasser står tomme på hylderne, mens andre brugere ønsker sig større og større kasser. Derudover har vi den konkrete udfordring, at der heller ikke er længere er ledige hyldemeter, hvis alle brugere per automatik skal have en medlemskasse. Derfor bliver kassen nu en tilkøbsydelse”, slutter Louise McHenry.

Læs mere om keramikværkstedet hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus her.