Læsefest for alle børn i København

22.02.2019
  • Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Ny festival i Københavns Kommune sætter fokus på børnelitteratur og børns læsning fra den 16. - 24. marts 2019. Se temaer og program her.

"Vi elsker bøger" er Københavns nye festival for børnelitteratur. Fra den 16. - 24. marts 2019 vil der være over 170 arrangementer på 21 folkebiblioteker i Københavns Kommue for børnefamilier, daginstitutioner, skoler og fagprofessionelle. Festivalen arrangeres af Københavns Biblioteker og henvender sig til børn (2-12 år) og deres voksne.

Se programmet for "Vi elsker bøger" den 16. - 24. marts her.

Valby, Vanløse, Vesterbro og Sydhavnen er med 

Børns læselyst og begejstring er omdrejningspunktet, når børn og deres voksne henover 9 dage i marts inviteres indenfor i bøgernes forunderlige verden. En række af landets største børnebogsforfattere vil læse op fra deres værker, og det vil være muligt at gå på opdagelse i et væld af workshops, teaterforestillinger og filmvisninger, alle samlet under overskriften ’Fantastiske fortællinger’.

Når festivalen løber af stablen, så er Kulturstaitonen Vanløse, Sydhavnens Bibliotek, Valby Bibliotek, Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, og Vigerslev Bibliotek med.

Børns læsning for voksne

Desuden har festivalen et særligt program for de voksne, der omgiver børn, det være sig både forældre og fagpersoner, der dagligt arbejder med børnelitteratur samt med at styrke børns læselyst og sproglige udvikling. Under festivalen er der rig mulighed for at få fyldt nye ideer i værktøjskassen og blive inspirerede til at arbejde videre med, hvordan begejstringen for det skrevne ord og for udviklingen af børns læse- og forestillingsevner kan inddrages i deres dagligdag. Med et hav af forfattermøder, booktalks og teaterforestillinger henvendt specifikt til daginstitutioner og skoleklasser er der rig mulighed for at udforske bøgernes verden.

Københavns Biblioteker ønsker at åbne døren til et univers, der indbyder til leg og udforskning af, hvad litteraturen kan. At fantasien og de sjove, groteske, rørende og fantastiske fortællinger, som litteraturen udgør, får et endnu større publikum i børn og deres voksne.

 

Fakta:

  • "Vi elsker bøger" er Københavns nye børnelitteraturfestival arrangeret af Københavns Biblioteker. I 2019 afholdes festivalen for første gang med over 170 arrangementer hen over 9 dage i marts. Vi <3 bøger harfokus på at fejre litteraturen og læselysten hos børn og bidrage til gode læseoplevelser. Festivalen henvender sig til børn og børnefamilier op til 12 år, daginstitutioner, skoler og fagprofessionelle.
  • Programmet headlines af syv fantastiske fortællere: Lene Kaaberbøl, Kim Fupz Aakeson, Josefine Ottesen, Kenneth Bøgh Andersen, Jan Kjær, Jennifer Bell og Adam O., som alle vil fortælle levende om deres bøger, figurer og karakterer foruden at de vil tegne og inddrage publikum. Disse syv forfattere og mange flere kan opleves rundt omkring på Københavns Biblioteker i løbet af festivalen.
  • Festivalen foregår den 16.-24. marts 2019 på alle Københavns Biblioteker. I Kultur V er det Kulturstaitonen Vanløse, Sydhavnens Bibliotek, Valby Bibliotek, Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, og Vigerslev Bibliotek.
  • Læs mere om festivalen på bibliotek.kk.dk her.