Kom til bluesdans i Valby Kulturhus

27.03.2019
  • ""
    Foto: Jonas Schou Hansen
Foreningen Blues Dancing CPH skruer op for bluesmusikken og inviterer hele Valby til dans hver torsdag hos Café Incita i Valby Kulturhus.

Det er nu muligt at lære at danse bluesdans i Valby Kulturhus. Foreningen Blues Dancing CPH arrangerer nemlig social dans for alle i kulturhusets hyggelige Café Incita hver torsdag fra kl. 20.00-21.30.

Undervisning for nybegyndere

Har du ikke danset blues før? Bare rolig, det kræver ingen forkundskab og alle, der kan lide at danse, kan være med.

Nybegyndere kan lære, hvordan man danser bluesdans på torsdage i ulige uger. Der er nemlig såkaldt "drop-in" undervisning allerede fra kl. 19.00-20.00, som også foregår hos Café Incita. Undervisningen er åben for alle, og det er ikke nødvendigt at have en partner med - man kommer bare som man er.

Dans til tonerne af blueslegender

Bluesdansen har sine rødder i det afroamerikanske miljø i USA, hvor man mødtes efter en lang arbejdsdag for at slappe af, spille musik og danse med hinanden – i røgfyldte juke joints efter slavefrigørelsen, og til de såkaldte rent parties, hvor folk åbnede deres døre, bryggede gin i badekarret og lagde hus til fester for at skaffe penge til huslejen.

Dansen opstod sideløbende med bluesmusikkens udvikling, og kan danses både til toner fra blueslegender såsom Howlin' Wolf, Nina Simone, B. B. King og Etta James, og til mere moderne bluesmusik.

Blues Dancing CPH står bag

"Vi er rigtig glade for at kunne invitere til dans hver uge i Café Incita i Valby Kulturhus. Caféen er en rigtig hyggelig ramme for dansen, og vi ser meget frem til at samarbejde med Valby Kulturhus om en række bluesdansearrangementer i fremtiden," fortæller Lise Groth Hede, som er forkvinde for Blues Dancing CPH.

Læs mere om Blues Dancing CPH her.

Og bliver man bidt af bluesdansen tilbyder Blues Dancing CPH også regelmæssig undervisning for de mere erfarne dansere.

Faktaboks:

  • For nybegyndere er der drop-in undervisning i bluesdans torsdage i ulige uger fra kl. 19 - 20. Drop-in timer koster 30 kr., det kræver ikke tilmelding på forhånd, og man behøver ikke have en dansepartner med.
  • Der er social bluesdans hver torsdag kl. 20 - 21.30. Socialdans koster 20 kr. og kræver ikke tilmelding.
  • Bluesdans i Valby arrangeres af den frivillige forening Blues Dancing CPH, i samarbejde med Valby Kulturhus og Café Incita.
  • Sted: Café Incita, Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4, 2500 København.

 

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50