Keramikværkstedet på Vesterbro bliver Københavns største

16.05.2019
Københavns Kommune udvider keramikværksted markant. Indretning af de nye faciliteter går i gang nu og ventes klar fra 1. november 2019.

Keramikværkstedet vokser til dobbelt størrelse hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. Det gælder antallet af kvadratmeter, antallet af åbningstimer og antallet af brugere, der fremover kan få glæde af værkstedet. Værkstedet bliver dermed det markant største keramikværksted i København.

Læs mere om keramikværkstedet hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus her.

Det står klart, efter at Københavns Borgerrepræsentation netop har afsat 1 mio. kr. til udvidelsen af keramikværkstedet. Nu går indretningen af de nye faciliteter i gang, så brugerne forhåbentlig kan indtage det nye keramikværksted fra 1. november 2019.

Fra 400 til 800 faste keramikbrugere

Frem til i dag har keramikværkstedet på årsbasis haft omkring 400 faste brugere og mere end 1.500 personer på venteliste.

”Det er meget glædeligt, at vi nu kan realisere planerne om at udvide keramikværkstedet hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. Med den kommende udvidelse bliver der plads til 800 faste brugere, samtidig med at værkstedet får bedre undervisningsfaciliteter, der giver mulighed for, at mange flere københavnere udover de faste brugere kan prøve kræfter med keramik. Dermed kan vi imødekomme en langt større andel af den efterspørgsel på at arbejde med keramik, som vi i øjeblikket oplever hos københavnerne”, siger Lars Becher, der er daglig leder af Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.

Åbent 24 timer i døgnet

Udover flere værkstedspladser og bedre undervisningsfaciliteter er også nye værkstedsfunktioner og en markant udvidelse af åbningstiden på tegnebrættet.

”Vi installerer et nyt låsesystem, der giver brugerne adgang til værkstedet i alle døgnets 24 timer om ugen. Det betyder konkret en udvidelse af den samlede åbningstid på 10 timer i døgnet, så værkstedet altid har åbent. Den fleksibilitet har været efterlyst hos brugerne, så keramikkreativiteten ikke længere skal tage hensyn til, at den øvrige del af Vesterbro Bibliotek og Kulturhus lukker ned”, siger Lars Becher.

 

Fakta:

  • Keramikværkstedet hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus drives af Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune som et tilbud til københavnerne.
  • Det nuværende keramikværksted på 3. sal hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus bliver udvidet med yderligere 180 m2 på 4. sal, så værkstedet samlet set kommer op på godt 380 m2. Dermed bliver værkstedet det største keramikværksted i København.
  • Keramikværkstedet får nyt låsesystem, der gør det muligt at tilbyde keramikbrugerne adgang til værkstedet 24 timer i døgnet.
  • Udvidelsen af keramikværkstedet betyder, at værkstedet går fra 400 til fremover at kunne rumme ca. 800 faste keramikbrugere. Det vil ske gennem en gradvis indslusning af nye brugere for at skabe den bedst mulige indføring i arbejdsgange mv.
  • Derudover er det planen, at udvidelsen også byder på flere specialiserede faciliteter og bedre muligheder for undervisning.