Karens Minde får ny hovedindgang og orangeri

13.11.2018
Frem til marts 2019 er Sydhavnens Bibliotek og Karens Minde Kulturhus under ombygning. Blandt andet får biblioteket et nyt småbørnsområde.

I disse dage bankes der hul i ydermuren mod Wagnersvej, hvor den nye hovedindgang skal være. Dermed skal du ikke længere køre hele vejen rundt om Karens Minde, når du skal besøge Sydhavnens Bibliotek eller Karens Minde Kulturhus. Bygningen får en ny hovedindgang, der vender udad mod trafikken og bydelen.

Når du fremover åbner den nye hoveddør, vil du træde indenfor i et nyindrettet foyer- og loungeområde, der er fælles mellem bibliotek og kulturhus. Herfra får du adgang til alle øvrige tilbud og funktioner.

Ny tilbygning til småbørnsområde

Ombygningen betyder også, at Karens Minde får en ny tilbygning. I gården etableres et orangeri (se illustration) med en glasfacade, der åbner sig helt op mod det grønne område bag Karens Minde. Orangeriet bliver en del af Sydhavnens Bibliotek.

”Vi vil anvende de nye kvadratmeter til at indrette et nyt småbørnsområde, der får direkte adgang ind til det eksisterende børnebibliotek. Dermed får vi et meget lyst og venligt område til børnefamilierne. Vi har samtidig benyttet anledningen til at gentænke indretningen af det eksisterende børnebibliotek, så vi generelt får et markant løft til børneområdet”, siger Monica Finderup, der er leder af Sydhavnens Bibliotek.

Ombygningen ventes færdig ved udgangen af marts 2019, hvorefter den nye indretning af børnebiblioteksområdet går i gang.

Ombygning skaber forstyrrelser

I hele byggeperioden vil der være periodevis støj og midlertidig omlægning af indgang og udgang til biblioteket. Men biblioteket vil være åbent, og brugerne kan både låne og aflevere materialer igennem hele ombygningsperioden.

Vi opfordrer til, at alle udviser forståelse, så vi får et nemt og gnidningsfrit forløb, hvor vi hurtigst muligt kan komme igennem ombygningen. 

 

Fakta om ombygning:

  • Ombygningen af Karens Minde går i gang nu og ventes færdig ultimo marts 2019.
  • Der etableres en ny fælles hovedindgang til Sydhavnens Bibliotek og Karens Minde Kulturhus.
  • Den nuværende mellemgang i biblioteket bliver til nyt fælles indgangs- og loungeområde for biblioteket og kulturhuset.
  • Der tilbygges et orangeri i gården, hvor der indrettes nyt småbørnsbibliotek i tilknytning til det eksisterende børnebibliotek.
  • Kulturhuset får et nyindrettet køkken og serveringsområde.
  • Ombygningen bliver gjort for ca. 3,9 mio. kr.
  • Læs mere om Sydhavnens Bibliotek på bibliotek.kk.dk.