John Lennon i barstolen med et glas whisky

09.10.2018
Teater V præsenterer forestillingen af dramatikeren Sophie Zinckernagel, der vandt Dramatisk Debut 2018. Premiere den 28. oktober 2018.

”John Lennon er død” er en gravkold og urkomisk omgang resignationsdramatik. Sådan blev forestillingen præsenteret, da Sophie Zinckernagel modtog prisen som vinder af Dramatisk Debut 2018 hos Teater V.

Gravkoldt og urkomisk er netop, hvad det bliver, når tæppet går op på scenen hos Teater V, og vi møder John Lennon – siddende på sin faste barstol i en stripklubversion af skærsilden – desillusioneret, mens han kaster whiskyshots ombord på otteogtredivte år.

Savner John Lennon

”Da John Lennon døde, døde den naive tro på, at verden kan forandres til det bedre. John Lennon var vor tids Messias. Gid han ville komme tilbage, ligesom Jesus, og give os alle sammen et ordentligt los i røven – men det gider han bare ikke”, siger Sophie Zinckernagel.

Siden den 8. december 1980 har Lennon siddet på den rådne barstol, og det har gjort ham en smule bitter. Derfor er han ikke just snakkesalig, da 19-årige Fanny Viola Rose-Mynte Maria Christophersen Kristensen Hansen dukker op. Kan Fannys barnlige uskyld puste liv i en død idealisme, eller er John Lennon simpelthen blevet for dumt et svin af alle de år i skærsildens limbo, og er han overhovedet til blondiner?

Hvem kan synge Imagnie

”Jeg savner John Lennon. Jeg savner at tro på noget. På en bedre fremtid. På at der overhovedet er en fremtid. Hvad stiller vi op med apatien? Hvor er håbet? Hvem kan synge Imagine og mene det? Hvor blev alle drømmene af? John Lennon er død”, siger Sophie Zinckernagel.

Forvent at du bliver underholdt som i et syretrip. Det bliver sjovt på en mørk, komisk, tour-de-force-måde. Lidt som at vågne fra en drøm: Ubehageligt men også ret grineren.

Læs mere om forestillingen "John Lennon er død" her.

 

Fakta om forestillingen:

  • Premiere søndag den 28. oktober 2018 hos Teater V i Prøvehallen.
  • Spiller fra 28. oktober til 18. november 2018.
  • Medvirkende: Gerard Carey Bidstrup, Anna Stockholm, Charlotte Munksgaard, Peter Zandersen og Piroska Eulalia Avila Ingemann.
  • Manuskript: Sophie Zinckernagel. Instruktion: Emil Hansen. Scenografi: Rebekka Bentzen.