Corona-info

Byen er åben, men vi skal passe på hinanden. Se de nyeste regler her!

 

Læs mere på kk.dk/kultur-og-fritid-coronainfo

 

Istandsættelsen af Valby Kulturhus er i gang

31.08.2020
  • Katrine Clausager Rich
Valby Kulturhus istandsættes i efteråret 2020, og arbejdet er godt i gang. Læs mere om, hvad det betyder for dig som bruger af huset.

Senest opdateret den 31. august 2020 kl. 12.00.

Istandsættelsen af Valby Kulturhus skal sikre let selvbetjent adgang for brugerne af huset og skabe synergi mellem det kommende bibliotek på Toftegårds Plads og kulturhuset.

Valby Kulturhus er et ældre hus, som efter mange års funktion som kulturhus med mange forskellige brugere, er blevet slidt.

”Vi er glade for at Valby Kulturhus nu bliver istandsat, og vi glæder os til at tage de nye rammer i brug sammen med Valbys borgere i starten af 2021. Vi er især begejstrede for, at Teatersalen får helt nye rammer med flere vinduer og nyt gulv, og forbedret akustik og lydudstyr. Selve indgangen fra Toftegårds Plads bliver også mere markant og tilgængelig”- siger Lone Billehøj, Chef for Kultur V, den bydelsenhed i Kultur- og Fritidsforvaltningen, som Valby Kulturhus hører under.

Folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune har derudover givet en ekstraordinær bevilling på 250.000 kr. til nyt lys og lydudstyr til Teatersalen. Desuden istandsættes de fleste toiletter, EL- og IT-installationer samt brandalarmeringssystemet.

Hvad er tidsplanen?

Kulturhuset istandsættes frem til og med december 2020, hvilket betyder at huset i øjeblikket er delvist lukket af.

Café Incita holder åbent under hele istandsættelsen, og du kan booke arrangementer i caféens lokaler via henvendelse direkte til dem på: cafe@incita.dk.

For resten af huset gælder:

  • Du kan reservere Teatersalen via BookByen til og med d. 17. oktober 2020
  • Det ikke er muligt at booke lokaler fra og med d. 18. oktober til og med d. 1. januar 2021
  • Fra dags dato er der ikke adgang til: 1. sal (kontor + administration), 2. sal (Zone2), 3. sal, 4. sal (Copenhagen FabLab) eller 5. sal.

Fra d. 19. oktober til og med december 2020 er der ingen adgang til Valby Kulturhus udover til Café Incita.

Valby Kulturhus åbner igen i primo januar 2021.

Hent dine ting inden mandag d. 14. september

Du kan afhente materialer, værktøjer eller personlige ejendele, som du har opbevaret i Valby Kulturhus fra i dag d. 31. august til og med mandag d. 14. september:

  • Du må først afhente dine ting efter kl. 16.00 på hverdage, eftersom håndværkerne skal have arbejdsro i dagtimerne.
  • Du kan henvende dig i Café Incita i stueetagen, som kan hjælpe dig med at få adgang til lokaler. Cafeen har åbent indtil kl. 20.00 på hverdage

Istandsættelsen følger i kølvandet på nyt bibliotek

I Kultur- og Fritidsforvaltningens Budget 2019 blev der afsat i alt 80,3 mio. kr. til anlæg på Toftegårds Plads. Midlerne blev fordelt med 1,4 mio. kr. til udarbejdelse af en helhedsplan, 72,8 mio. kr. til etablering af et fritliggende nybyggeri indeholdende Valby Bibliotek samt 5,7 mio. kr. til renovering af Valby Kulturhus.

Læs om det nye bibliotek her.

Spørgsmål

For spørgsmål vedr. istandsættelsen kan Mia Keinicke kontaktes her.

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50