Hanne Kasandra Skipper blev valbymester i foredrag

09.11.2017
Hvem er den bedste foredragsholder i Valby? Det blev afgjort søndag aften i Valby Kulturhus, hvor fem finalister krydsede verbale klinger.

Så blev finalen afgjort. Valbymesteren i foredrag 2017 blev Hanne Kasandra Skipper, der leverede et stærkt og til tider ret humoristisk indblik i livet som blind. Hanne mistede synet som helt ung, og det betød, at hun på mange områder måtte genopfinde sig selv og sit billede af, hvordan verden ser ud.

Dermed vandt Hanne Skipper foran fire andre finaledeltagere: Anne Birgitte Stürup og foredraget om voldtægt som forbrydelse. Lene Lømmel Lømmelsen og foredraget om at være børnehjemsbarn. Mads Silberg og foredraget om, hvor vanskeligt det kan være at vende hjem som udsendt soldat. Og så var der Rune Kühl og foredraget om, hvordan Shakespeare stadig har en kæmpe indflydelse på vores fiktionsverden i dag.

Dommerpanel og publikum afgjorde finalen

Et dommerpanel bestående af Peter Kjær, Peter Lund Madsen og Søren Kristensen gav deltagerne point for deres præstationer. Det samme gjorde publikum. Summen heraf afgjorde, hvem der løb af med sejren - og der var meget tæt løb.

Vinderen løb med en et årige kontrakt som professionel foredragsholder hos bookingbureauet Athenas, der har specialiseret sig i foredrag.

Læs også: Har du et foredrag i ærmet, men mangler sparring til at få det ud over rampen?

Ingen finalen afgjorde to indledende runder, hvem af ti deltagere der skulle i finalen.

VM i Foredrag for anden gang

Bag VM i Foredrag står et samarbejde mellem Timothiuskirken, Kultur Syd ved Valby Bibliotek og Valby Kulturhus, og kommunikationseksperterne Jane Hansen og Anders Stahlschmidt.

Det er anden gang, at valbymesterskaberne i foredrag blev gennemført. Der er allerede vilde planer for 2018, hvor det vil blive tredje gang, at der kårres en valbymester.