Grønt lys til nyt spillested i Vanløse

21.09.2018
Borgerrepræsentationen har netop givet grønt lys til indretning af Stairway som nyt spillested ved Kulturstationen Vanløse.

København får en helt ny koncertvenue. Københavns Borgerrepræsentation har netop givet grønt lys til, at der i tilknytning til Kulturstationen Vanløse må indrettes et nyt koncert- og spillested, Stairway, med en publikumskapacitet på 250 gæster.

Ombygningen og indretningen af spillestedet går i gang nu. Dermed er det forventningen, at Stairway åbner for publikum i april 2019.

Stærk satsning på musik

”Det glæder mig, at vi nu kan åbne et nyt spillested i København. Det glæder mig også, at det bliver i Vanløse, hvor både frivillige og professionelle kræfter omkring Kulturstationen Vanløse igennem mange år har arbejdet med en stærk satsning på musik som en del af deres kulturelle udbud. Med etableringen af Stairway får Vanløse en unik facilitet til livemusik af høj kunstnerisk kvalitet. Det vil berige Vanløse som bydel, men det vil i høj grad også berige resten af København”, siger Niko Grünfeld, kultur- og fritidsborgmester (Å).

Stairway er en reference til rockikonet Van Morrison, der i 1982 skrev sangen ”Vanlose Stairway” som en hyldest til sin daværende danske kæreste, der boede i lejlighed i Vanløse. Men Stairway er samtidig en metafor for, hvordan man som talentfuld musiker kan bevæge sig opad trin for trin mod stjernestatus, hvis blot man får noget hjælp på vejen.

Målrettet med frivillighed

”Stairway vil få en meget alsidig musikprofil med både danske og udenlandske artister. Det er først og fremmest visionen, at vi vil hjælpe upcoming-bands og solister fra det københavnske vækstlag i gang med deres musikalske karriere. Derudover skal Stairway arbejde målrettet med frivillighed og samskabelse. De frivillige skal være i produktionen på dagen, tager hånd om artisterne, lysafvikling osv. Og de skal selvfølgelig også være med til at udvælge, hvilke bands og solister der skal optræde. På den måde bliver Stairway københavnernes spillested i ægte forstand”, siger Lars Becher, der er daglig leder af Kulturstationen Vanløse.  

Stairway skal drives som en del af Kulturstationen Vanløse i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

 

Fakta

  • Stairway er navnet på et nyt koncert- og spillested, som Københavns Kommune åbner i tilknytning til Kulturstationen Vanløse.
  • Kulturstationen Vanløse rummer i forvejen bibliotek, kulturhus og borgerservice. Kulturstationen Vanløse er en del af Kultur V under Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.
  • Stairway får en publikumskapacitet på 250 gæster – dermed bliver Stairway større end Stengade 30, på størrelse med Rust, og mindre end Amager Bio og Lille Vega.
  • Navnet ”Stairway” er hentet fra Van Morrisons sang ”Vanlose Stairway”, som han skrev i 1982 som en hyldest til sin daværende kæreste Ulla, der boede i en lejlighed i Vanløse. Men navnet er samtidig en metafor for vejen fra talentfuld musiker til stjernestatus.
  • Etableringen af Stairway bliver muliggjort, fordi Københavns Borgerrepræsentation på sit møde den 20. september 2018 har godkendt en udvidelse af Kulturstationen Vanløses lejemål og det finansielle grundlag for etableringen af Stairway på 6,6 mio. kr.
  • Ombygningen går i gang nu, og Stairway forventes at åbne i april 2019.
  • Læs mere på kulturstationen.kk.dk eller kulturv.kk.dk