Fotoudsmykning hylder foreningslivet

28.02.2018
  • Foto: Asger Korsgaard
Hvordan ser foreningslivet ud på en uge i Valby Hallen? Det viser ny fotoudsmykning med 24 store billeder på væggene i Valby Hallen.

Selvfølgelig ved du, hvordan Valby Hallen ser ud. Men ved du også, hvordan foreningslivet i Valby Hallen ser ud? Har du set, når foreningen Ældre i Bevægelse dyrker gymnastik? Når de vilde piger fra Vesterbro Skøjteklub løber på onlineres? Eller har du blot set bunken af fjerbolde, når du selv går til badminton? 

Der er ikke kun et billede af, hvordan foreningslivet ser ud – der er faktisk 24, og de er netop kommet op at hænge som ny vægudsmykningen i Valby Hallen.

24 store fotos om foreningsliv

Serien består af 24 sort/hvide fotos på 140x150 centimeter, der fremover vil udsmykke væggene netop i de rum i Valby Hallen, hvor foreningslivet foregår.

”Vi vil med denne serie fotos sætte fokus på brugerne – på det københavnerliv, som udspiller sig her i Valby Hallen, og her er det foreningerne, der står for aktiviteterne. Det er mangfoldigt, oplevelsesrigt og meget inspirerende”, siger Jonas Bo Madsen, der er projektleder for udsmykningsprojektet, og han er meget begejstret for resultatet:

”Jeg synes, at vi har fået skabt en meget langtidsholdbar serie, hvor man igen og igen vil kunne gå på opdagelse i de mange motiver, der både spejler os selv som foreningsbrugere, men som måske også åbner døren noget, som vi ikke ser, når vi selv har gang i en spændende idrætsaktivitet”.

Fem fotografelever skyder løs

Fotoudsmykningen kom på benene som et led i et bredt samarbejde.

”Det er brugerbestyrelsen i Valby Hallen, der tog initiativet til projektet, der bliver finansieret af de frie midler, som brugerbestyrelsen råder over.

Vi inviterede KBH Film og Fotoskole til et samarbejde, hvor det blev en projektopgave for en række af deres elever igennem en uge at portrættere alle de forskellige aktiviteter, som foregår i Valby Hallen. Derfor var fem fotografelever igennem en uge i slutningen af januar 2018 stort set til stede non-stop, for at få alt med.

Fuld kunstnerisk frihed

Eleverne har fået fuld kunstnerisk frihed. Vi stillede kun med fire betingelser: Billederne skulle skydes indenfor den angivne uge. Billederne skulle skydes indenfor i Valby Hallen. Billederne skulle være i sort/hvid, så de matcher hallens æstetiske udtryk. Og billederne skulle fungere i det let kvadratiske format”, siger Jonas Bo Madsen.

Han understreger, at netop den kunstneriske frihed har skabt det udtryk, som brugerbestyrelsen ønskede sig:

”Vi har skullet slippe kontrollen og lade det kunstneriske øje råde. Det var ikke vigtigt, om nettet sidder som det skal, eller om bolden bliver spillet på den teknisk rigtige måde. Det vigtige er det autentiske øjeblik, og det synes jeg, at fotograferne har fanget rigtig godt”.

 

Fakta

  • 24 sort/hvid fotos i formatet 140 x 150 cm er netop hængt op i Valby Hallen.
  • Fotoserien har fået titlen ”Foreningsliv” og hylder det mangfoldige idrætsliv for københavnerne i Valby Hallen.
  • Brugerbestyrelsen står for projektet, der har involveret næsten alle idrætsforeninger, der bruger Valby Hallen på fast ugebasis.
  • Projektet er blevet til i et samarbejde mellem idrætsforeningerne, KBH Film og Fotoskole, Pernille Montage Lab+, og Valby Hallen, der er en del af Kultur V.

Læs også: Se fotos af foreningslivet i Valby Hallen.