Fotokonkurrence: Find byens bedste læsested

28.06.2018
Kender du byens bedste læsested? Så deltag i konkurrencen og brug #byensbedstelæsested inden 13. august 2018.

Det solbeskinnede København indbyder til at læse udenfor – og hvad er mere oplagt end at lufte en sommerbog i en af byens grønne parker, på stranden eller ved havnekanten.

Men hvor er byens bedste sted at læse bøger, hvis du skal vælge? Er det et roligt hjørne i Vestre Kirkegård, blandt får og alpakaer ved Karens Minde, eller måske under sejlet hos Kulturstationen?

Vis os, hvor du læser – der er fuldstændig frit valg på alle hylder – og hjælp os med at finde Byens Bedste Læsested. Du skal blot dele et billede af dit yndlingslæsested på Instagram eller Facebook over sommeren, og så er du med i konkurrencen om en lækker picnickurv for to.

Konkurrence på tværs af hele København

”Sommer, sol, sand og vand – og en god bog. Det er for mange ingredienserne på rigtig afslappende sommerhygge. Vi ved også, at gode læseoplevelser både handler om den helt rigtige bog, men i høj grad også om det helt rigtige sted at læse bogen. Derfor er vi meget nysgerrige på, hvor de bedste læsesteder er i København, når vi selv vælger”, fortæller Louise McHenry, der er en af initiativtagerne til konkurrencen, og som til daglig arbejder hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.

Konkurrencen foregår over hele København, og alle københavnere er velkomne til at deltage:

"Det ville da være totalt sejt, hvis byens allerbedste læsested er en solbeskinnet hyggekrog på Vesterbro, i Sydhavnen, i Valby eller i Vanløse. På den måde vil vi selvfølgelig gerne vise resten af København, hvor dejligt der er i vores hjørne af København", slutter Louise McHenry.

Sådan deltager du

Du skal blot tagge dit billede #byensbedstelæsested på enten Instagram eller Facebook inden mandag den 13. august 2018 og skrive, hvor billedet er taget. For at deltage skal du have en offentlig profil på et af de to sociale medier.

Der uddeles præmier til det bedste billede indenfor følgende to kategorier:

  • Byens mest finurlige læsested
  • Byens smukkeste læsested

Vinderne af de to kategorier modtager hver en picnickurv med noget sødt,køligt og sprødt til at tage med ud at fejre byens bedste læsested. Værdi ca. 500 kr. pr. kurv.

Dit lokale bibliotek står bag

Vinderne offentliggøres på bibliotek.kk.dk/byensbedstelaesested og på kulturv.kk.dk. Derudover får vinderne direkte besked via kommentar på deres vinderbillede – så husk at holde øje med dine notifikationer på Instagram eller Facebook. Såfremt vinderen ikke melder tilbage indenfor syv dage, forbeholder vi os retten til at udpege en anden vinder.

Ansatte i Københavns Biblioteker kan dele og poste med hashtagget, men de kan ikke vinde konkurrencen.

Konkurrencen er hverken sponsoreret, støttet eller administreret af Instagram eller Facebook.

Læs mere på bibliotek.kk.dk/byensbedstelaesested her.