Fællesspisning sætter fokus på lokale relationer i Valby

12.04.2019
  • De seks studerende fra Københavns Professionshøjskole: Reham, Frederikke, Nille, Seher og Lisa
  • ""
  • Samtalekort
  • ""
Fem pædagogstuderende sætter fokus på lokalt nærvær med fællesspisning i samarbejde med Valby Kulturhus og Café Incita.

Onsdag den 10.april blev der afholdt fællesspisning i Café Incita i Valby Kulturhus. Fællesspisningen var resultatet af et samarbejde mellem Valby Kulturhus, Café Incita og fem pædagogstuderende fra Københavns Professionshøjskole.

De pædagogstuderende, Reham, Frederikke, Nille, Seher og Lisa (på billedet), har lige nu et valgmodul, der hedder ”Kulturprojekter og kulturelt iværksætteri”, hvor de skal gøre noget for nogen, sammen med nogen.

De fik valget mellem fem forskellige samarbejdspartnere. De var ikke i tvivl om, at deres idé havde gode muligheder i Valby Kulturhus. Målet var at sætte fokus på ensomhed og relationer:

"Vi blev hurtigt enige om, at vi ville fokusere på fællesskaber og relationer, hvilket gav os ideen om at arrangere en aften med fællesspisning, quiz og hygge". 

Fællesskabet blev hjulpet på vej

Aftenen bød på en Kahoot-quiz om Valby, en gækkebrevskonurrence og samtalekort, der skulle hjælpe de nye relationer på vej.

I løbet af aftenen blev fakta om Valby derfor livligt debatteret, og der blev grint højlydt af fjollede holdnavne såsom ’Palles piger’ og ’Valby Varaner’.

Og samtalekortene der lå på bordene, som de deltagende blev opfordret til at læse højt fra, ledte til mange interessante emner. Her kunne man f.eks. risikere at blive spurgt: Hvis du var en frugt, hvilken frugt var du så?

Vi har fået erfaring med samarbejdsprojekter

De studerende har gennem samarbejdet fået en masse erfaring med at samarbejde med andre parter end deres pædagogiske kollegaer, og lært om hvordan man når igennem med sit budskab.

Ifølge Reham, Frederikke, Nille, Seher og Lisa  har samarbejdet med Café Incita og Valby Kulturhus både været spændende og lærerigt: 

"Begge parter har været gode til at lade os ”styre” projektet, men samtidig guidet os i de rigtige retninger, hvis det har været nødvendigt."

Valby Kulturhus har et løbende samarbejde med Københavns Professionshøjskole, hvor studerende tilknyttes en kontaktperson i huset, som de skal lave et kulturelt projekt samme med.

Sidste semester stod en anden gruppe studerende bag et arrangement, der skulle skabe bedre forståelse for, hvordan det er at leve på flugt fra et land i krig.  

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50