Copenhagen Music sætter musikalsk kulør på idrætsparken

01.02.2018
Fremover vil ti kor- og blæserensembler øve på fast basis i Valby Idrætspark. Copenhagen Music har netop fået nøglen til øvelokalerne.

Kampråb og heppekor har altid været en del af lydbilledet omkring Valby Stadion. Men fremover kan du også opleve velarrangeret korfunk og swingende messingblæsere under stadionlægterne.

Copenhagen Music rykker ind

Copenhagen Music har netop fået udleveret nøglerne, og skal fremover have fast øvelokale i Valby Stadion på samme etage, hvor man også finder VIP-lokalet for BK-Frem. Dermed bliver Valby Stadion hjemsted for Københavns største musikforening for kor- og blæserensembler. 

”Det er virkelig fedt, at vi nu har fået vores eget sted, hvor vi kan indrette os og dyrke fællesskabet på tværs af vores mange ensembler. 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi førhen har haft meget vanskeligt ved at finde egnede lokaler, der var store nok til, at vi kunne øve der uden at forstyrre andre. Nu skal vi være i Valby Idrætspark, og det glæder vi os vildt til”, siger Ditte Dahl, der er medlem af bestyrelsen for Copenhagen Music.

Mange musikalske ensembler

I mere end ti år har Copenhagen Music arbejdet for at skabe bedre forhold for kor- og instrumentbasserede ensembler.

”Copenhagen Music tæller mere end ti forskellige kor og blæserensembler i mange forskellige størrelser og musikalske retninger. Her finder du både festlig tyrolermusik, velklingende pop, gennemført kor a cappella og nordens største streetbrassband. Vores forening har omkring 200 medlemmer med en gennemsnitsalder på 25-30 år – alle med en stor glæde ved musik og musikalske fællesskaber”, siger Ditte Dahl.

Musikken bliver en del af foreningskulturen

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede allerede sidste år, at Copenhagen Music skulle flytte til Valby Idrætspark. I mellemtiden har Valby Stadion været igennem en renovering, hvor lokalerne bl.a. har fået et makeover.

”Vi er glade for, at Copenhagen Music får fast base i Valby Idrætspark. Det er en forening med et stort engagement, der gerne vil det fællesskab med masser af foreningsliv, som vi kan byde på her i Valby Idrætspark – det er jeg overbevist om, at der kan komme noget spændende ud af”, siger Lene Karsbæk, der er daglig leder for Valby Idrætspark.

 

Fotos:

  • Foto 1, 2 og 3: Copenhagen Glee Club holder som det allerførste kor øveaften i de nye lokaler under tribunen på Valby Stadion. Foto: Jannik Knudsen.
  • Foto 4: Ditte Dahl fra Copenhagen Music viser det nyistandsatte øvelokale frem. Foto: Jannik Knudsen.
  • Foto 5: Lokalet under tribunen på Valby Stadion, før det blev istandsat. Foto: Tine Kjer Jepsen.

 

Fakta om Copenhagen Music:

  • Copenhagen Music samler 200 medlemmer om 10 aktive kor- og blæserensempler. Dermed er Copenhagen Music blandt de største musikforeninger i Københavns Kommune.
  • Copenhagen Music er netop flyttet ind i de nyisstandsatte lokaler i Valby Idrætspark, der fremover bliver foreningens faste base.
  • Læs mere om Copenhagen Music her.