Café Incita åbner midlertidigt i Valby Kulturhus

07.09.2018
Incita overtager midlertidigt cafédriften i Valby Kulturhus frem til nytår. Sideløbende hermed går den egentlige udbudsproces i gang.

Opdatering, den 12. november 2018:
Cafe Incita har nu åbent alle hverdage kl. 08.00-20.00. Læs mere om Incita, deres cafe og menu på Café Incitas hjemmeside.

Fra mandag den 10. september 2018 kan du igen få cafébetjening i Valby Kulturhus. Det bliver den socialøkonomiske virksomhed Incita, der frem til nytår skal drive caféen i kulturhuset på et midlertidigt grundlag, og de har valgt slet og ret at kalde den midlertidige café for Café Incita.

Spændende lokalforankret samarbejde

Det bliver i første omgang kun med en begrænset daglig åbningstid fra kl. 16.00-19.00. Men sigtet er en længere åbningstid, efterhånden som caféen får fundet sig til rette med kulturhusets øvrige rytme.

”Vi glæder os rigtig meget til at få Incita indenfor døren som samarbejdspartner. Incita er en socialøkonomisk virksomhed, der arbejder med at skabe mere rummelighed på arbejdsmarkedet. Dermed bliver caféen i Valby Kulturhus ikke kun en café, der leverer mad, den bliver også en del af en større dagsorden om at skabe job til alle. Og så synes vi også, at det er fantastisk, at Incita som virksomhed holder til i Valby – dermed åbner vi døren til et nyt, spændende og lokalt forankret samarbejder, der er et godt match til kulturhuset”, siger Mia Keinicke, der er leder i Valby Kulturhus.

Ny forpagtningsaftale er et andet spor

Ved siden af denne midlertidige samarbejdsaftale om Café Incita fortsætter det egentlige spor, hvor cafédriften skal i udbud for en fireårige forpagtningsperiode med virkning fra den 1. januar 2019.

”Det kommende udbudsforløb omfatter både cafédriften i Valby Hallen, Valby Kulturhus og en række andre caféer hos kulturinstitutioner og idrætsanlæg i Københavns Kommune. Nu er det ikke sådan, at der skal findes én fælles forpagter for alle disse anlæg, men vi kører et fælles forløb, så vi kan finde en kommende forpagter med de rette muskler til opgaven”, fortæller Mia Keinicke.

Derfor inviterer Kultur- og Fritidsforvaltningen til markedsdialog om de kommende muligheder for caféforpagtning, der kombinerer økologisk mad af høj kvalitet, socialøkonomisk samarbejde, lokal forankring og medværtsskab i de kultur- og idrætsinstitutioner, hvor caféforpagtningen skal i udbud.

Kontakt Cafe Incita vedrørende forplejning

Ønsker du at bestille forplejning (også udenfor cafeens åbningstid), skal du tage kontakt til Incita i så god tid som muligt og forhøre dig om mulighederne.