Borgmesterbesøg ved åbent hus hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus

03.10.2018
Både kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld og børn- og ungeborgmester Jesper Christensen var med, da den færdige ombygning blev fejret.

Vesterbro Bibliotek og Kulturhus fremstod fra sin allerbedste side, da det blev markeret, at de seneste måneders ombygning nu er færdig.

Kulturinstitution og 10. klassescenter klæder hinanden

Både kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld og børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen var med ved fejringen, hvor der både blev klippet bånd og holdt taler som en del af gårsdagens åbent hus hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus mellem kl. 14.00-17.00 den 2. oktober 2018.

Læs også: 10. klasser flytter ind hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.

"Her er blevet utroligt flot. Det er næsten ikke til at kende igen. Og så er jeg meget glad for, at vi med denne ombygning viser vejen for, hvordan vi på tværs af forvaltninger kan finde sammen om at udnytte Københavns Kommunes faciliteter mere intelligent. Det er også min oplevelse, at et Bibliotek og Kulturhus som kulturinstitution og et 10. klassescenter som uddannelsesinstitution klæder hinanden godt. Det er jeg meget glad for", siger Niko Grünfeld.

Nye muligheder for at opleve verden

"Dette 10. klassescenter er et udtryk for en særlig satsning. I får her jeres helt eget miljø. Her får I udfoldelsesmuligheder, som andre skolelever må kigge misundeligt på. Her mikser vi skoleverdenen med en kulturinstitution, hvor københavnerne - høj som lav - også har sin daglige gang. Det var præcis det, som vi gerne ville med dette nye 10. klassescenter hos et bibliotek og kulturhus", siger Jesper Christensen.

Udover at ombygningen er færdig og 10. klassecentret er taget i brug, så markerer dette åbent hus-arrangement også, at Vesterbro Bibliotek og Kulturhus nu starter op med igen at kunne tilbyde kulturelle arrangementer. Nu åbnes der igen op for, at man kan leje lokaler til møder, arrangementer og aktiviteter.

Læs mere om overgangen til Book Byen her.