10. klasser flytter ind hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus

26.03.2018
Ny ombygning giver plads til, at 10. klasserne fra Vesterbro Ny Skole efter sommerferien flytter ind hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.

Når det nye skoleår starter efter sommerferien, bliver det for 10. klasserne fra Vesterbro Ny Skole i nye omgivelser. 10. klasserne flytter nemlig ind i helt nye undervisningslokaler hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.

Læs mere om ombygningen af Vesterbro Bibliotek og Kulturhus her.

Det blev resultatet af forhandlingerne om overførselssagen på Københavns Rådhus, hvor der blev afsat ca. 25 mio. kr. til en ombygning af Vesterbro Bibliotek og Kulturhus – denne ombygning skydes i gang nu.

Stærkt fokus på ungdomskultur

”Vesterbro Bibliotek og Kulturhus er i forvejen kendt for at have Københavns største børnebibliotek. Med indflytningen af 10. klassecentret får bibliotek og kulturhuset mulighed for også at opdyrke et spændende miljø for unge, hvor undervisning blandes op med demokrati, kulturoplevelser, ungdomslitteratur og projekter, hvor de unge selv er med til at skabe indholdet ”, siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å) og fortsætter:

”10. klassecentret er eksempel på, hvordan vi samtidig udnytter kommunens kvadratmeter bedst muligt. Det er vigtigt for mig, at vi i højere grad tænker flere funktioner ind i kommunens bygninger og samtænker muligheder på kryds og tværs af forvaltningerne”.

Kulturaktiviteter i aftentimerne

Vesterbro Bibliotek og Kulturhus får en tiltrængt overhaling, før 10. klassecentret flytter ind. Ombygningen starter allerede nu, og skal forløbe henover sommeren, så alt er klar til det nye skoleår.

”Ombygningen betyder, at vi i dagtimerne kan byde velkommen til 10. klasserne, når skoleåret begynder til august. Men lokalerne bliver multifunktionelle. Så i aftentimerne kan københavnerne benytte de selvsamme lokaler til møder og kulturaktiviteter. Derudover får huset en ny hovedindgang, så man kan gå fra gaden og direkte ind på biblioteket. Og vi får en ny elevator, som længe har været hårdt tiltrængt. Alt i alt får vi en langt bedre udnyttelse af kvadratmeterne, så endnu flere får glæde af Vesterbro Bibliotek og Kulturhus”, siger Lars Becher, der er daglig leder.

Ombygningen går i gang nu og ventes at løbe frem til udgangen af september 2018. 

Fakta:

  • I kommunens budgetaftale for 2018 blev der afsat penge til at undersøge mulighederne for at etablere faciliteter til 10. klasserne fra Vesterbro Ny Skole hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.
  • Henholdsvis Børne- og Ungdomsudvalget (BUU) og Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) indstillede forud for forhandlingerne om overførselssagen, at etableringen af 10. klassecentret blev gennemført.
  • Forhandlingerne om overførselssagen resulterede i, at der blev afsat ca. 25 mio. kr. til ombygning og etablering af 10. klassecentret i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.
  • Ombygningen går i gang nu og ventes færdig inden udgangen af september 2018.