Teater V: Intet

23 sep

Dato

23.09.2019, 09:00 til 27.09.2019, 11:15
140 kr.
Bemærk mulighed for rabat- eller gruppebilletter.
Pelle Koppels sceniske version af Janne Tellers ungdomsroman om den unge Pierre, der forsøger at forstå livets betydning.

“Intet” er en af de mest læste bøger i danskundervisningen i folkeskolens ældste klasser. Titusindvis af danske børn og unge har været igennem fortællingen om Pierre Anthon, der går ud af skolen og klatrer op i et blommetræ den dag, han finder ud af, at det ikke er værd at gøre noget, fordi intet betyder noget.

Ligegyldigt, betydningsfuldt, smertefuldt

Han bliver siddende i blommetræet, og derfra råber han hver dag om livets meningsløshed: “Alting er ligegyldigt. Alting begynder bare for at slutte. Det øjeblik, I blev født, begyndte I at dø. Og sådan er det med alt”.

Det provokerer Pierres klassekammerater så meget, at de beslutter sig for at samle “en bunke af betydning”. Bunken begynder med et par grønne sandaler og ender blandt andet med et opgravet barnelig og en afhugget finger.

Men der udvikler sig hurtigt en skræmmende dynamik, for jo større og mere smertefuldt offeret er, desto større betydning, ikke?

Medvirkende

"Intet" er skrevet af Janne Teller og oversat af Martin Aitken. Teaterversionen er udarbejdet og produceret af Teater V og Teater Nordkraft. Instruktion og dramatik ved Pelle Koppel. Scenografi ved Claus Helbo. Medvirkende skuespillere: T.b.a. 

Teater V

Teater V dannedes i 2006 og har siden holdt til i Prøvehallen. Med årene har det fået status som lille storbyteater. Det producerer forestillinger for børn og voksne, og det har lagt scene til markante gæstespil fra ind- og udland. Teatret ledes af skuespiller, instruktør og dramatiker Pelle Koppel.​

Praktisk information

Spilleperiode: Den 23. september - den 27. december 2019. 

Alder: 14 år og opefter.

Varighed: 65 min.

I forbindelse med forestillingen har Teater V udarbejdet skolemateriale. Skolematerialet til "Intet" kan frit downloades her.