Summerjazz 2018: UDSOLGT Hermeto Pascoal e Grupo (BRA)

12 jul

Dato

12.07.2018, 21:00
295 kr.
Et møde med en af Sydamerikas allerstørste musikpersonligheder nogensinde – kaldt den brasilianske troldmand og musikernes musiker.

Hans musik og koncerter er evigt overraskende, gennemmusikalske, nærmest overjordisk spirituelle - og på samme tid dybt jordnære, humoristiske og ualmindeligt indfangende. Han er multiinstrumentalist og spiller i aftenens koncert både på keyboard, accordeon, thekande, vandglas og eget skelet.

Hermeto…

Han blev født i 1936, var et vidunderbarn, der spillede snart sagt alle mulige - og umulige – n instrumenter – og placerede sig som unik og central foregangsmand i Brasiliens Bossa Nova i de tidlige 60ere. Derfra gik vejen direkte ind i musikhistorien, blandt andet som en væsentlig medspiller og komponist på det ikoniske Miles Davis-album "Live Evil". Siden er hans kompositioner blevet spillet og indspillet af alt fra Gil Evans til Berliner Philharmonikerne.

…og bandet

Hermeto Pascoal Sextet omfatter bl.a. Hermetos søn og vel nok vigtigste musikalske samarbejdspartner, percussionisten Fabio Pascoal. Desuden er der Itiberê Zwarg på elektrisk bas og percussion: electric bass and percussion, Ajurinã Zwarg på trommer og percussion, André Marques: piano på fløjte og percussion – og endelig Jota P. på forskellige saxer og fløjter.

Om Summerjazz 2018

Summer Jazz har i år 10-års jubilæum. Koncerterne spilles 6. – 14. juli - i Prøvehallen og på Betty Nansen Teatret. Festivalen produceres af musikvirksomheden Cowbell Music, som en subfestival til Copenhagen Jazz Festival.

Cowbell har et kulturelt partnerskab med Kultur V om gennemførelse af Summer Jazz og Winterjazz.

Praktisk info

Koncerten spilles i Prøvehallen torsdag den 12. kl. 21:00. Billetprisen er ved forsalg 295 kr. Hermeso Pascoal vil også kunne opleves ved aftenens koncert kl. 18:00.