Spoken word om psykisk sygdom m.m.

  • Event-cover-tegning (c) Sara Hauge
06 feb

Dato

06.02.2020, 20:00 til 22:00
En aften med spoken word = ikke poetry slam = talte ord med humor og nerve, men uden konkurrence.

Og denne aften er temaet "Psykisk sygdom m.m." I bred forstand. Og med alskens mulige og umulige vinkler.

Og de optrædende performere er:

*** Sara Hauge er én af de helt store stjerner, når det kommer til poetry slam i Danmark. Hun vandt KBH-mesterskabet i både 2016 og 2018, og hun vandt tilmed også DM i både 2014 og 2018. Men vigtigst af alt: Så er hun bare sindssygt morsom og vanvittigt underholdende på en scene. Og når det kommer til Sara må man netop gerne bruge udtryk som “sindssygt” og “vanvittig” for… ja, hun er rent faktisk diagnostiseret med paranoid skizofreni, hvilket hun blandt andet er kendt for at fortælle om i sit foredrag med titlen “Jeg er så syg i hovedet, at jeg næsten er normal”. Og nej, hun er ikke normal, men ekstraordinær… på sin helt egen sublime facon. PS: Saras tekster kredser ofte om det sygt syge politiske system i det danske velfærdssamfund.

*** Marie Lundberg er ét af de nyeste, strålende stjernefrø i dansk poetry slam. Det seneste år har hun vundet adskillige… anden- og tredjepladser… og lignende… og altid med en passende portion ungpige-charme side om side med en gammel mands bitterhed over eksistensen i al almindelighed. Hun skriver ofte om kærlighed, men også om Tinder, hvilket langtfra er det samme. Og så lægger hun heller ikke skjul på, at hun har livslang erfaring med OCD og panikangst og den slags lækkerier. Med andre ord: Hendes (dating)liv er ikke et problem, bare en udfordring (bank under bordet). Og hvis hun ikke banker under bordet, så dør du. Måske.

*** Kristine Victoria Madsen er en ung og sprællevende kvinde i sin næstbedste alder. Hun var tidligere et kæmpe poetry slam-talent, men... efter hun i 2019 vandt både Fynsmesterskabet og DM, tja, så er hun altså nu vokset fra sin talentstatus og ind i de voksnes rækker. Hun skriver en hel del om helt almindelige hverdagsemner, såsom penismisundelse og at være sygeligt jaloux, men hun er også best friends forever med skylden og skammen og tvangstankerne, ikke mindst, ligesom vi jo ikke kommer uden om fortorvsstregerne, åh, de fortorvsstreger. Engang fik Kristine tilmed at vide af sin læge, at hun skulle lade være med at komme til konsultation så tit. Lyder det skørt? Selvfølgelig er det skørt, men det er netop alt dét, der gør Kristine god på en scene.

*** Og så den flyvende vært Peter Dyreborg (ham selv), og hvad angår netop ham, ja, så er han altså så langt ude at enhver beskrivelse vil komme til kort. Næsten.

Køb din billet i forsalg = for det første er det billigere, og for det andet undgår du at gå glip af showet pga. udsolgt:
- alm. billet i forsalg 60 kr. + gebyr
- studiebillet i forsalg 40 kr. + gebyr (begrænset antal)
- billet i døren 100 kr. (sælges kun såfremt der ikke er udsolgt)