Sanseudstilling: KLIMA, HÅB og DRØMME

  • Sanseudstilling om klima
10 feb

Dato

man. 10. feb. kl. 09.30 til fre. 14. feb. kl. 15.00
20 kr.
Børneinstitutioner: Gratis
Tag hele familien med til skøn interaktiv sanseudstilling, for børn fra 4-år og op, sammen med deres voksne

Klima er kommet på alles læber. Børn og unge har med Greta Thunberg i spidsen gjort opmærksom på vigtigheden af at tage ansvar og gøre noget, hvis klimaproblemerne skal blive løst.

Med dette projekt vil Visuel linje på FGU Vesterbro (AFUK) med udstillingen ’KLIMA, HÅB OG DRØMME´, i samarbejde med Zone2 i Valby Kulturhus, give deres bud på, hvordan der kan arbejdes med klima i børnehøjde, gøre det sjovt og tilføre håb.

Vi ønsker at formidle nogle af de udfordringer verden står overfor, så børn forstår uden at blive bange. Så de lærer at gøre de små ting i hverdagen, på en mere klima-bevidst måde. (fx ved at lære om affaldssortering, vand- og madspild).

Udstillingen er for børn fra 4-år og op, sammen med deres voksne, eller større søskende. Men der vil være noget for enhver alder, også for mindre børn, der dog kun er med under forældres ansvar.

En tur gennem sanseudstillingen

Den interaktive sanseudstilling i Valby Kulturhus tager dig med på en spændende rejse gennem et univers, hvor sanserne aktiveres og skærpes, efterhånden som du bevæger dig igennem de forskellige rum. Du kan bevæge dig rundt, kravle ind i eller træde over – og du må røre ved det hele!

Der er fx Legerummet, hvor ”Naturen lever videre i plastik”. Her vil der være mulighed for at lege ´jorden er giftig´, lege med klodser, bygge en labyrint, bruge mælkekasser på en ny måde, gå på opdagelse blandt plastikblomster og afprøve kostumespejlet. Der er Oplevelsesrummet, med havet – det rene hav og det forurenede hav. Her vil de besøgende opleve plastikhav, rent hav, skulle sortere fisk og opleve specielle stemninger via lys og lyd. Og der er Stillerummet, ’I skovens dybe stille ro´.  Her vil kunne opleves en skov. Lugt af nåletræer, skovens lyde og dejlige ro.

Om AFUK og FGU Vesterbro

Udstillingen skabes af unge fra Visuel linje på FGU Vesterbro, i tæt samarbejde med Zone2 i Valby Kulturhus. FGU er en del af Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK), et utraditionelt uddannelsesmiljø, hvor mennesker mødes i et eksperimenterende arbejdsfællesskab der handler om kultur-projekter, mennesker, mad, krop, kunst og formidling.

På FGU’s Visuelle Værksted arbejder vi bredt med billedkunst. Vi dykker ned i forskellige former for udtryk hvor igennem vi gennemgår forskellige metoder og tilegner os forskellige værktøjer fra billedkunstens verden. Vi udvider vores egen tekniske og ”mentale” værktøjskasse, både med proces-arbejde og undersøgelser, samt i reelle og relevante produktioner, både bestillingsopgaver fra kunder – og egne ideer.

Praktisk

Udstillingen er åben mandag til fredag 10/2 - 14/2. kl. 9.30-15.00, (samt onsdag til kl. 17.00).

Værkstedet er åben mandag til torsdag kl.10-12 for institutioner. Onsdag og torsdag kl. 13-15 for familier.

Entré 20 kr. pr. person, barn eller voksen. (Vælg ugedag og formiddag eller eftermiddag). Børneinstitioner kommer gratis ind, men SKAL reservere plads på forhånd, via Billetto.

Projektet er støttet af Valby Loklaudvalg

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50