Raku-workshop ved Manuel Canu

14 jun

Dato

man. 14. jun. kl. 18.00 til søn. 27. jun. kl. 18.00
1200 kr. inkl. 2 kg ler
Prøv kræfter med to dages workshop i raku, en teknik med rødder i en århundrede gammel japansk brændingsteknik

Workshoppen

Dette kursus løber over to dage - den første dag mødes vi online for at modellere og afprøve forskellige teknikker og den anden mødes vi over raku-tønderne og bruger en hel dag på at glasere og brænde vores emner. Kursisterne får tilsendt en mail med praktisk info. 

  • Før kursets start, skal man hente en kasse med værktøj og materialer i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. I kassen vil der være 2 kg. raku-ler (nok til 4-5 genstande), en slynge, en kniv, en skinne og en kavalet. Bemærk venligst at værktøjet er til låns, og skal leveres tilbage sammen med de færdige emner. Emnerne skal indleveres igen på en bestemt dato, da de skal brændes (forglødes) første gang i en almindelig keramikovn inden rakubrænding, raku brændingen kan først ske når emnerne er forglødet.
  • På første workshopdag vil Manuel introducere deltagerne for de forskellige modelleringsteknikker og hvordan man ved brug af disse kan skabe skulpturelle og funktionelle genstande. f. eks. vil vi skabe japanskinspirerede tekopper ved hjælp af kurinuki-teknik. De mere erfarne keramikere er også velkommen til at skabe genstande på egen hånd, husk blot at mindre og enklere emner egner sig bedst til denne workshop. Undervisningen vil vare 3 timer fra kl. 18-21 og foregå online via teams. Kursisterne vil få tilsendt en link til begivenheden i info-mailen.
  • Kasserne inkl. værktøj leveres tilbage til værkstedet med de færdige emner, så de kan blive brændt den første gang.
  • På brændingsdagen mødes vi i Værkstedshallerne. Dagen starter med dekoration og glasering, og afsluttes med brænding i de særlige raku-gasovne. De rødglødende genstande tages ud af ovnen ved 1000 graders varme, og lægges dybt i et lag af savsmuld. Det er den reducerede varme sammen med brændende savsmuld, der skaber den magiske proces hvor det pludselige temperaturskift får glasuren til at krakkelere og kullet fra savsmuldet farver de uglaserede sprækker sorte. Denne brændingsteknik kan også skabe vidunderlige metaliske overflader særligt med kobberglasurer. Sidste del af processen er at dyppe de brændte emner i en balje med koldt vand og efterfølgende skrubbe dem rene. Det er først her resultatet åbenbare sig. Forvent at dette kursus er et Hands on.
  • Efter endt kursus vil du have skabt, dekoreret og brændt en række værker som du kan tage med hjem.
  • Anden kursusdag starter kl. 10 og kører helt frem til senest kl.18. Kan variere lidt afhængigt af hvor mange brændinger vi laver.
  • Hele dagen foregår udenfor og processen frembringer en del røg. Tag derfor praktisk tøj på der passer til vejret og tåler røg. Lukkede sko anbeflaes ligeledes, da vi løfter rundt på varme emner og bruger savsmud til at dække emnerne med. 
  • Husk at medbringe din egen mad og drikke samt noget til at transportere de færdige emner i.

Keramikdesigner som underviser

Manu Canu er uddannet keramikdesigner og har gennem mange år arbejdet med skulpturel keramik og har deltaget på udstillinger internationalt med sin keramik. Han har studeret og arbejdet i England, og er nu bosat i København, hvor han driver et keramikværksted og galleri i sammenslutning med en gruppe af kunstnere.

Praktisk info

Kurset strækker sig over 2 dage og har plads til 12 deltagere. 

Modelleringsdag d. 14. juni kl. 18-21 online via teams. Kursisterne får tilsendt et link til begivenheden i en info-mail.

Glasering og rakubrænding d. 27. juni kl. 10-18 

Prisen for kurset er Kr. 1200,- Inklusive 2 kg ler og et bredt udvalg af glasurer.

Du kan købe din billet til kurset via linket under billedet.

Vær opmærksom på, at du ikke kan få refunderet billetten fra 14 dage før kursusstart.

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50