Raku-workshop ved Manuel Canu

11 sep

Dato

lør. 11. sep. kl. 10.00 til lør. 02. okt. kl. 18.00
1200 kr. inkl. 2 kg ler
Hele brændingsdagen foregår udenfor i Værkstedshallerne og processen frembringer en del røg. Tag derfor praktisk tøj på der passer til vejret og tåler røg. Lukkede sko anbefales ligeledes, da vi løfter rundt på varme emner og bruger savsmuld til at dække emnerne med. Husk at medbringe din egen mad og drikke samt noget til at transportere de færdige emner i.
Prøv kræfter med to dages workshop i raku, en teknik med rødder i en århundrede gammel japansk brændingsteknik

Workshoppen

Dette kursus løber over to dage - den første dag mødes vi for at modellere og afprøve forskellige teknikker og den anden mødes vi over raku-tønderne og bruger en hel dag på at glasere og brænde vores emner. Kursisterne får tilsendt en mail med praktisk info. 

  • På første workshopdag vil Manuel introducere deltagerne for de forskellige modelleringsteknikker og hvordan man ved brug af disse kan skabe skulpturelle og funktionelle genstande. f. eks. vil vi skabe japanskinspirerede tekopper ved hjælp af kurinuki-teknik. 
  • På brændingsdagen mødes vi i Værkstedshallerne. Dagen starter med dekoration og glasering, og afsluttes med brænding i de særlige raku-gasovne. De rødglødende genstande tages ud af ovnen ved 1000 graders varme, og lægges dybt i et lag af savsmuld. Det er den reducerede varme sammen med brændende savsmuld, der skaber den magiske proces hvor det pludselige temperaturskift får glasuren til at krakkelere og kullet fra savsmuldet farver de uglaserede sprækker sorte. Denne brændingsteknik kan også skabe vidunderlige metaliske overflader særligt med kobberglasurer. Sidste del af processen er at dyppe de brændte emner i en balje med koldt vand og efterfølgende skrubbe dem rene. Det er først her resultatet åbenbare sig. 
  • Efter endt kursus vil du have skabt, dekoreret og brændt en række værker som du kan tage med hjem.
  • Hele dagen foregår udenfor og processen frembringer en del røg. Tag derfor praktisk tøj på, der passer til vejret og tåler røg. Lukkede sko anbeflaes ligeledes, da vi løfter rundt på varme emner og bruger savsmuld til at dække emnerne med. 
  • Husk at medbringe din egen mad og drikke samt noget til at transportere de færdige emner i.

Keramikdesigner som underviser

Manu Canu er uddannet keramikdesigner og har gennem mange år arbejdet med skulpturel keramik og har deltaget på udstillinger internationalt med sin keramik. Han har studeret og arbejdet i England, og er nu bosat i København, hvor han driver et keramikværksted og galleri i sammenslutning med en gruppe af kunstnere.

Praktisk info

Kurset strækker sig over 2 dage og har plads til 12 deltagere. 

Modelleringsdag d. 11. september kl. 10-14 i keramikværkstedet på 4. sal i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. 

Glasering og rakubrænding d. 2. oktober kl. 10-18 

Prisen for kurset er Kr. 1200,- Inklusive 2 kg ler og et bredt udvalg af glasurer.

Du kan købe din billet til kurset via linket under billedet.

Vær opmærksom på, at du ikke kan få refunderet billetten fra 14 dage før kursusstart.

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50