Poetry slam: DM finalen 2019

25 jan

Dato

25.01.2019, 20:00 til 23:45
115 kr.
Pris med studierabat er 75 kr. - og 175 kr. ved salg i døren.
Afgørelsens tre hæsblæsende timer: Hvem bliver årets danmarksmester? Oplev giganternes kamp på poesi og det, der ligner.

Gennem hele efteråret 2018 og i starten af januar 2019 har de bedste af de bedste poetry slammere konkurreret på scenerne i København, Odense, Aarhus og Aalborg. Nu rettes blikket mod Valby: Her skal de 10 allerbedste af de allerbedste slammere mødes i finalen – hvor de kæmper om æren og hovedpræmien.

Slammerne

I københavn er de udvalgte finalister mesterslammerne Sara Hauge og Lasse Nyholm Jensen. Begge er de tidligere DM vindere - og i det hele taget vant til at stå øverst på sejrsskamlen, når det gælder slam. Også de andre byer vil stille med oplagte mesteraspiranter. Desuden bydes der på særligt inviterede gæsteslammere.

Værten

Peter Dyreborg, digter og spoken word performer, tidligere dansk mester i poetry slam. Har udgivet otte bøger, og har foruden i Danmark optrådt i Sverige, Norge, Tyskland, England, Frankrig m.fl. Han har netop fejret sit 20 års jubilæum som digter med bogen ”Visitkort” – og næste år venter 20 års jubilæet for Poetry Slam i Danmark, hvor han selv var en af de første på brædderne.

Hvad er Poetry Slam?

Poetry slam er en konkurrence i spoken word, og spoken word er mundtlig litteratur: Talte ord med humor og nerve. Dommere, som er udvalgt blandt publikum giver point – og afgør, hvem der skal videre til de eftertragtede finaler. Resten af publikum gør som regel deres bedste for at påvirke udfaldet.

Arrangør

Arrangør er Peter Dyreborg i tæt samarbejde med Kultur V.

Praktisk info

Arrangementet holdes i Valby Kulturhus – og støttes af Valby Lokaludvalg. Hovedpræmiesponsor er Jyske Banks Lokalafdeling. Billetprisen her til finalen er 115 kr., med studierabat 75 kr. Ved billetkøb i døren (hvis der mod forventning ikke er udsolgt) er prisen 175 kr.