LYT – en festival for børn og deres voksne

07 apr

Dato

07.04.2019, 10:00 til 15:00
Gratis
Zone2, 2. sal
Børnekulturstedet Zone2 indbyder til et par lydhøre dage fri for tidens støj og flimmer – et frirum for sanserne, hvor oplevelser venter.

Målgruppen er børn fra fem år og opefter. Og de voksne til at dele oplevelserne med. I vil opleve et klangfuldt sanserum, stille højtlæsning, magisk musik og interaktiv leg med lyd. Dagene slutter med en samplingsperformance, som får sin egen beskrivelse, og hvor billetterne bestilles særskilt. Her er programmet for første del af dagene, som kan opleves både den 6. og 7. april.

Program for begge dage
 

Kl. 10:00: Sanserummet åbner
Spær øjnene op, fold ørerne ud og træd ind i et magisk farverigt lydunivers. Sanserummet pirrer nysgerrigheden og lægger op til interaktion der giver lydmæssige oplevelser. Rummet danner desuden ramme omkring de øvrige indslag under LYT festivalen i Valby Kulturhus, hvor rummet indbyder til, at man læner sig tilbage og bare lytter og deltager i eventen.

11:00: Yoga med lyd
Bliv guidet gennem et klangfuldt yogaprogram – som styrker den indre ro, fremmer koncentrationen og fylder dig med glæde. Alle kan være med, når den lydhøre yogaguide fører os ind i oplevelsen med spændende og sjove øvelser.

12:30: Rundvisning i sanserummet
Lad dig føre med og fortrylle – og oplev flere dimensioner af udstillingen. En guide fortæller historier, der knytter sig til genstandene og de lyde, der gemmer sig i dem – og som pludselig springer frem.

13:00: Stille højtlæsning
Lad dig lokke ind i fortællingens univers - ikke med store armbevægelser, der kaster historien i hovedet på dig, men med en stille og rolig intens læseteknik, der suger opmærksomheden ind til fortællingens kerne. Her, hvor magien for alvor findes.

14:30: Rundvisning i sanserummet
Lad dig føre med og fortrylle – og oplev flere dimensioner af udstillingen. En guide fortæller historier, der knytter sig til genstandene og de lyde, der gemmer sig i dem – og som pludselig springer frem. 

Et ekstra tilbud

Vi afslutter og fuldender dagen med en samplingsperformance med Multitalentet Thomas Sandberg. Læs mere her.

LYT- festivalen

Festivalen er et samarbejde mellem kulturhusene på Vesterbro, i vanløse og i Valby. Se det fulde program her.

Praktisk info

Arrangementet finder sted i Zone2 på anden sal i Valby Kulturhus. Der er gratis adgang.