En aften med flamenco

17 maj

Dato

17.05.2018, 20:00
Sanselig sang, inciterende dans og medrivende fortælling – den fantastiske Rafael Molina fører os ind i flamencoens forunderlige univers.

Sangen står han selv for. Med sig har han den udtryksfulde danser Isabel Correa – samt guitaristen Louis Claxton og Marwijn van der Poel på percussion. Gruppen bringer os fra den valbyske forår til det langt mere sydende Andalusien.

Flamencoen

Rafael Molina er en efterkommer af de andalusiske romaer, som skabte flamencoen. I begyndelsen var den bare fremført af en sanger til musik med arabiske og måske indiske rødder. Siden kom den hæleklaprende og castagnetakkompagnerede dans til – og senere guitaren, som med yderst avanceret fingerspil understregede tonerne fra hele følelsesregistret – fra den dybeste sorg til den sprudlende glæde. Til sidst tilføjedes rytmegruppen. 

Rafael

Molina kender traditionen til bunds – er født ind i den. Det samme gælder store dele af hans familie, der enten er blevet efterspurgte professionelle eller begavede amatører indenfor disciplinen. Rafael selv er kendt for sin særligt fyldige stemme, der formidler flamencoens rige følelser så ingen forbliver uberørt. Hvor mange entusiaster sværger til at holde sig strengt til den helt traditionelle ”flamenco puro”, danner denne hos Rafael rygrad og klangbund for nyudvikling: Traditionen holdes levende gennem fornyelse.  

Praktisk info

Koncerten holdes i Valby Kulturhus mandag den 17. maj kl. 20, hvor vi prøver at skabe lidt tavernastemning med lys på bordene og lignende. Billetprisen er 50 kr.