Corona-virus

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune er lukket eller ændret pga. corona-virus. Læs her, hvordan de forskellige områder fungerer i de næste uger, og hvordan du kommer i kontakt med os.

 

Læs mere på kk.dk/corona

 

EM2020: Spil bold med en ven – lav jeres eget online spil

19 maj

Dato

19.05.2020, 16:00 til 18:00
Fri entré
Familieworkshop for de 8-12 årige og deres voksne

I anledningen af EM2020 inviterer Kulturstationen Vanløse til familieworkshop for børn 8-12 år og jeres voksne. Kom og vær med, når der inviteres til et par sjove timer, hvor I sammen lærer at kode et 2-player-spil, hvor I selv bestemmer, hvilket land spillerne er fra. Under kyndig vejledning af bibliotekar Isaac Donkor og bibliotekar/forfatter Kirsten Dam Pedersen lærer I at lave et online spil, som kan spilles på en computer og en tablet med tastatur. Undervejs skal I tegne de to spillere med de officielle klubtrøjer. Workshoppen er inspireret af bogen ”Det syngende fødselsdagskort”, som Kirsten har skrevet. Bogen kan lånes på biblioteket.

 

Hvad er Scratch

Scratch er et gratis programmerings sprog og et online fællesskab, hvor børn kan programmere og dele interaktive medier som historier, spil og animationer med mennesker fra hele verden.

Når man programmerer med Scratch, så rykker man rundt med puslespilsbrikker. Der findes forskellige typer brikker. Hver farve har en særlig egenskab, f.eks. handler de mørkeblå brikker om bevægelse og de lilla brikker om udseendet. Farvekoderne gør, at børn hurtigt lærer logikken bag programmeringssproget. De vigtigste elementer i Scratch er oversat til dansk, og resten arbejdes der på løbende. Hvis I har brug for hjælp til at komme i gang, så prøv at kigge på de hjælpe-guides, som I finder ved spørgsmålet øverst til højre i programmeringsområdet.

Når børn arbejder med Scratch, lærer de at tænke kreativt, arbejde sammen og arbejde systematisk. Det er for de børn, som har lært at læse lidt, typisk fra 8 år.

 

Pratisk

Hvem: Alle kan være med – også mødre.

Hvor: Workshoppen holdes to gange i maj:
Kulturstationen Vanløse 5 maj kl. 16-18 i Kvansalen

Vesterbro Bibliotek & Kulturhus 19 maj kl. 16-18 i 'Gerda'

Pris: Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendigt. Der er et begrænset antal pladser.

Andet: I behøver ikke at tage noget med hjemmefra, men I skal have oprettet en gratis konto på www.scratch.mit.edu inden.

 

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50