FAQ om keramikværkstedet

Her finder du svar på de mest stillede spørgsmål om keramikværkstedet i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.

FAQ

Expand all

Hvordan bliver jeg bruger af værkstedet?

For at blive bruger af keramikværkstedet i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, skal du skrive dig på ventelisten til værkstedet. Når der er plads bliver du kontaktet via mail og herefter køber du et medlemskab for et år ad gangen. Alle nye medlemmer skal tilmelde sig et introforløb inden de kan tage værkstedet i brug. I velkomstmailen får nye medlemmer en liste over introforløb.

Læs mere om hvordan du bliver bruger af keramikværkstedet.

Hvad koster det at blive bruger?

Det koster 750 kroner per år at være medlem af keramikværkstedet (pris for 2023).

Læs mere om keramikværkstedets priser.

Hvordan finder jeg værkstedet?

Keramikværkstedet ligger på 3. og 4. sal i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. Du kan komme ind via  Lyrskovgade 2-4 eller Enghavevej 42, 1758 København V

Det kræver en kode at komme ind på værkstedet, som du får udleveret, når du bliver medlem.

Se hvordan du finder vej til keramikværkstedet.

Er der personale i værkstedet?

Værkstedet er drevet af brugerne, og det er deres engagement og initiativ, der får værkstedet til at køre. Der er tilknyttet administrativ personale til værkstedet, og de hjælper med at udvikle værkstedet - altid i samarbejde med brugerne.

Læs hvordan det brugerstyrede keramikværksted fungerer.

Kan jeg få en rundvisning i værkstedet?

Vi kan desværre ikke tilbyde rundvisninger i værkstedet. Det er ikke tilladt for medlemmer at tage gæster med i værkstedet. På hjemmesiden her kan du se billeder af værkstedet.

Hvad indebærer et medlemskab som bruger af værkstedet?

Et medlemskab af værkstedet betyder, at brugerne selv tager ansvar for værkstedet og hinanden. Som medlem skal du deltage i minimum to godkendte aktiviteter pr. medlemsperiode. Medlemmerne står selv for den daglige drift og rengøring af værkstedet. Som medlem er du ansvarlig for at forny dit medlemskab inden for perioden. Hvis medlemskabet ikke fornys, overgår pladsen automatisk til den næste person på ventelisten.

Læs mere om keramikværkstedets medlemskab.

Hvordan bliver ventelisten administreret?

Ventelisten bliver administreret af ansatte i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, Københavns Kommune.

Der er plads til 700 brugere i keramikværkstedet. Medlemskabet udløber efter et år, hvor eksisterende medlemmer har mulighed for at forny deres medlemskab. Når medlemmerne har tilkendegivet, om de fornyer eller stopper deres medlemskab, ved vi hvor mange nye medlemmer der er plads til, og kan begynde at optage personer fra ventelisten til vi når op på 700 medlemmer igen.

Ventelisten bliver fulgt kronologisk, og vi har kun de oplysninger om borgerne på ventelisten, som de har opgivet, når de skriver sig op. Vi kender altså hverken borgernes uddannelses- eller erhvervsbaggrund, men har blot navn, adresse, e-mail og telefonnummer.

Ventelistenummer er personligt

Vi oplever ofte, at nogen har skrevet sig på ventelisten flere gange, fordi de kan have glemt at de er blevet skrevet op tidligere. Det er ikke muligt at give den ene af sine pladser på ventelisten til en anden person.

Ventelisten til keramikværkstedet på 3. sal har eksisteret i fem år. Siden er den vokset støt og vi er nu oppe på 5.000 ventende borgere. Af ressourcemæssige årsager kan vi ikke oplyse hvilket nummer du er på ventelisten. Hvis du er i tvivl om du er blevet skrevet op, kan du altid henvende dig til os på mailen kulturv@kk.dk.

Læs mere om ventelisten.

Må jeg lave keramik derhjemme?

Det er ikke tilladt at producere keramik derhjemme.

Må jeg tage mit eget ler med?

Når du laver keramik på værkstedet må du kun bruge ler, du har købt på værkstedet.

Se priser på ler.

Hvornår er keramikværkstedet åbent?

Keramikværkstedet kan bruges døgnet og året rundt.