Rakuworkshop, bygning og brænding, ved Manuel Canu, dd. 16. Juni og d. 2. Juli 2022

Prøv kræfter med to dages workshop i raku, en teknik med rødder i en århundrede gammel japansk brændingsteknik

Workshoppen 

Denne workshop løber over to dage - den første dag mødes vi for at modellere og afprøve forskellige teknikker og den anden mødes vi over raku-tønderne og bruger en hel dag på at glasere og brænde vores emner. Kursisterne får tilsendt en mail med praktisk info.  

Første dag vil Manuel introducere deltagerne for de forskellige modelleringsteknikker og hvordan man ved brug af disse kan skabe skulpturelle og funktionelle genstande.  

På brændingsdagen mødes vi i Værkstedshallerne. Dagen starter med dekoration og glasering, og afsluttes med brænding i de særlige raku-gasovne. De rødglødende genstande tages ud af ovnen ved 1000 graders varme, og lægges dybt i et lag af savsmuld. Det er den reducerede varme sammen med brændende savsmuld, der skaber den magiske proces hvor det pludselige temperaturskift får glasuren til at krakelere og kullet fra savsmuldet farver de uglaserede sprækker sorte. Denne brændingsteknik kan også skabe vidunderlige metalliske overflader særligt med kobberglasurer. Sidste del af processen er at dyppe de brændte emner i en balje med koldt vand og efterfølgende skrubbe dem rene. Det er først her resultatet åbenbare sig.  

Efter endt kursus vil du have skabt, dekoreret og brændt en række værker som du kan tage med hjem. 

Hele dagen foregår udenfor og processen frembringer en del røg. Tag derfor praktisk tøj på, der passer til vejret og tåler røg. Lukkede sko anbefales, da vi løfter rundt på varme emner og bruger savsmuld til at dække emnerne med.  

Husk at medbringe din egen mad og drikke samt noget til at transportere de færdige emner i. 

Keramikdesigner som underviser 

Manu Canu er uddannet keramikdesigner og har gennem mange år arbejdet med skulpturel keramik og har deltaget på udstillinger internationalt med sin keramik. Han har studeret og arbejdet i England, og er nu bosat i København, hvor han driver et keramikværksted og galleri i sammenslutning med en gruppe af kunstnere. 

 

Praktisk info 

Kurset strækker sig over 2 dage og har plads til 12 deltagere.  

Modelleringsdag d. 16. juni kl. 17-21 i keramikværkstedet på 4. sal i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.  

Glasering og rakubrænding d. 02. juli kl. 10-18 i Værkstedshallerne

Prisen for kurset er Kr. 900,- Inklusive 2 kg ler og et bredt udvalg af glasurer.  

Vær opmærksom på, at du ikke kan få refunderet billetten fra 14 dage før kursusstart. 

Kontakt

Vesterbro Bibliotek og Kulturhus

Lyrskovgade 4, 4. sal

og Julius Andersens Vej 1, 2450 København S

1758 København V
Del med