Peter Dyreborg

Valby Kulturhus og Peter Dyreborg samarbejder om arrangementer med spoken word og poetry slam af høj kvalitet.

Valby Kulturhus har et kulturelt partnerskab med Peter Dyreborg om gennemførelse af arrangementer med spoken word som omdrejningspunkt.

Hvem er Peter Dyreborg?

Peter Dyreborg er digter, spoken-word-performer og tidligere dansk mester i poetry slam. Men Peter er også kulturel iværksætter og en af tidens vigtigste aktører på den danske spoken-word-scene, hvor han bl.a. er ankermand bag dansk poetry slam.

Læs mere om Peter Dyreborg her.

Hvad samarbejder Valby Kulturhus og Peter Dyreborg om?

Samarbejdet blev indledt i 2011, hvor Peter Dyreborg leverede det kunstneriske indhold til et af arrangementerne under årets københavnske litteraturfestival, KBH Læser. Siden har den ene gode idé grebet den næste, så Valby Kulturhus i dag er hjemsted for københavnsk poetry slam og spoken word af høj kvalitet. Samarbejdet tæller følgende arrangementer:

  • Det årlige Københavnsmesterskab i Poetry Slam. Mesterskabet består af en finale og tre indledende runder, hvor godt 30 forskellige deltagere kæmper om at blive årets københavnske mester. Dermed er Københavnsmesterskabet det største lokale mesterskab i Danmark.
  • En række årlige temashows på mærkedage som fx 8. marts, 1. maj og/eller 5. juni.
  • En serie poetry slam-arrangementer på engelsk, der er særligt målrettede udenlandske borgere og internationalt orienterede københavnere.
  • Forefaldende arrangementer eller bidrag til arrangementer med ordet som omdrejningspunkt.

Se eventuelt kommende arrangementer her.

Hvad er spoken word og poetry slam?

Spoken word er en kunstform, hvor digte eller tekst fremføres mundtligt overfor publikum – det kan være med eller uden musikalsk ledsagelse. Spoken word bruges ofte som den samlende betegnelse for kunst med det talte ord som omdrejningspunkt som fx storytelling, free-style og poetry slam.

Poetry slam er en konkurrence, hvor deltagerne fremfører deres værker mundtligt. Reglerne er stramme og universelle: Der må kun fremføres originale værker. Der må ikke anvendes rekvisitter, musikinstrumenter eller lignende. Udklædning og nøgenhed er ikke tilladt. Der er en tidsgrænse på 3 minutter og 10 sekunder pr. værk. Konkurrencen afgøres typisk ved, at udvalgte dommere blandt publikum giver point.

Valby Kulturhus har flere kulturelle partnerskaber - se dem her.