Corona-virus

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune er lukket eller ændret pga. corona-virus. Læs her, hvordan de forskellige områder fungerer i de næste uger, og hvordan du kommer i kontakt med os.

 

Læs mere på kk.dk/corona

 

Forfatterspirernes Skriveklub (11-18 år)

  • Forfatterspirer
Hvis du elsker at skrive, så har vi en klub til dig. Hver mandag på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus eller hver torsdag på Valby Bibliotek.

Vi arbejder med elementer og stiltræk fra flere litterære genrer, plotudvikling, personkarakterer, og inddrager sanserne i skriveøvelserne. Vi læser også op fra vores tekster og giver hinanden feedback på, hvordan historien opleves - hvornår vi rammer noget rigtig godt, og hvornår vi skal prøve andre muligheder af i teksterne. 

Holdene er for børn og unge fra 11-18 år. På Valby Bibliotek har vi to hold. Et for 11-13 årige kl. 16-17.30 og et for 14-18 årige kl. 17.45-19.15 Nogle af deltagere har allerede erfaring med skrivning, men det er ikke et krav - du kan sagtens være med, blot du brænder for at skrive.

Sandra Schwartz er underviser

Sandra Schwartz står for undervisninge på Valby Bibliotek. Sandra er professionel forfatter og har udgivet flere bøger til børn og unge, heriblandt "Se mig nu" og serien "Et strejf af magi" på Carlsens Forlag. Sandra er dedikeret underviser med stor erfaring i at undervise børn og unge. Sandra laver også skriveundervisning for skoleklasser, og hun har undervist holdet på Valby Bibliotek, siden det blev oprettet. På grund af den store tilslutning opretter vi igen i efteråret 2019 to aldersopdelte hold. 

Caroline Ørsum er underviser

Caroline Ørsum står for undervisningen på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. Caroline er en ung forfatter, som allerede har skrevet en hel del ungdomsbøger. Hendes første bog ”Hovedet i skyerne” udkom i 2009. Når Caroline skriver, tager hun gerne den nørdede og skæve normbryders vinkel. Ved siden af skriverierne bliver der også tid til at holde foredrag og undervise kommende forfattere rundt omkring.

Alen Mešković er underviser

Forfatteren Alen Mešković der underviser på Kulturstationen Vanløse, har udgivet flere romaner gennem den seneste årrække. Alens romandebut, "Ukulele-Jam" fra 2011, blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris og solgt til udgivelse i ni lande. "Ukulele-Jam" er desuden blevet sat op som teaterstykke i Tyskland. I 2016 udgav Alen Meškovic romanen "Enmandstelt", der er en selvstændig fortsættelse af "Ukulele-Jam".

Fælles afslutning

Hver sæson rundes af med en fælles afslutning på et af de fem værtsbiblioteker. Her mødes bibliotekarer og undervisere med de mange forfatterspirer og deres familier til en både hyggelig og festlig aften med masser af snacks, snak og oplæsning af de bedste tekster, der er blevet forfattet rundt omkring i klubberne i løbet af den netop afsluttede sæson. Samme aften vil der være mulighed for at købe medlemskab til den kommende sæson via bibliotekernes hjemmeside, såfremt man ønsker at fortsætte.

 

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50