Fab Junior (oprettes ikke i foråret 2019)

  • ""
Slip din indre opfinder løs og bliv knivskarp til at bruge de nyeste digitale teknologier hver lørdag i Copenhagen Fablab

Har du lyst til at arbejde med laserskæring, 3D print og kodning? I Fab Junior lærer du, hvordan du f.eks. laver laserskårede øreringe 3D printede figurer og CNC fræsede møbler – og hvordan du koder bananer, så de kan spille. Kun fantasien sætter grænser.

Digitalt fabrikationslaboratorium

Vi starter med at designe og lave personlige navneskilte med laserskæreren. Du vil blive introduceret for 3D-print og lave en skakbrik/buste af dig selv. Vi leger med frugter som instrumenter og eksperimenterer med at lave digitalmusik, hvor fx bananer er tangenter via et MaKey-Makey-værktøj.

Du vil få undervisning i idéudvikling og innovationsprocesser, samt en praktisk indførelse i værkstedets mange digitale muligheder og værktøjer. Undervejs vil du stifte bekendtskab med 3D-print, laserskæring og CNC-fræsning. Forløbet indeholder prototyping, digitalt design, feltstudier og digital fremstilling.

Rutinerede makere står for undervisningen

Hans Christian Andersen, vil sammen med en hjælper stå for undervisningen. Han har en bachelor som produktudvikler fra KEA med speciale i Web Development og IT-teknologi. Han har arbejdet med teknisk design og -tegning, programmering, 3D moddellering og 3D print, med elektroniske komponenter, motorstyrring og meget mere. Hans Christian arbejder som frivillig i HackLab på Ørestad Bibliotek, hvor børn og unge sammen med voksne, laver elektroniske projekter. Han har desuden erfaring med projektledelse, med bæredygtige løsninger og processer, og han trækker på sin kreative tankegang.

Undervisningen er tilrettelagt i samarbejde med fablabkoordinator Rasmus Fangel Vestergaard, der har erfaring med undervisning i kreative fabrikationsværksteder, som Fab-school og Fab-creation. 

Praktisk information

Vi stiller computere til rådighed, men du er velkommen til at medbringe egen computer. Alle programmer til brug i undervisningen er gratis tilgængelige, så de kan installeres på egen computer.

Du skal have en e-mail adresse samt kunne benytte den.

Holdet er for 10-14-årige, men forældre er også velkomne, til at støtte op - og selv suge til sig. 

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50