Digitaliseringsværkstedet

Hos Digitaliseringsværkstedet kan du overføre analog fotos, film, video og lyd til digitale formater. Åben hver onsdag kl. 10.00-19.00.

 

Velkommen til Digitaliseringsværksted København, der holder til hos Copenhagen Fablab på 4. sal i Valby Kulturhus.

Værkstedet er pt. lukket

Digitaliseringsværksted København giver brugere mulighed for at overføre fotos, film og lyd m.m. til digitale formater. For tiden er værkstedet lukket på grund af de gældende retninglingslinjer. Når retningslinjerne tillader det, vil værkstedet åbne igen i Valby Kulturhus. Hvis du inden Corona-nedlukningen var bruger af Digitaliseringsværkstedet – eller stod på venteliste til oplæring – så vil du få besked per mail, når vi igen åbner for bookning. 

Fra analog til digitale formater

Har du gamle minder i form af film, fotos eller lyd m.m., som du gerne vil bevare eller dele? Hvis du får dem lagt over i digitale formater, kan du gemme og spille dem på din computer, og du kan nemt lave kopier til familie, venner og bekendte.

Hos digitaliseringsværkstedet kan du komme og få hjælp. Du skal selv arbejde med materialerne, men der er frivillige superbrugere, som kan hjælpe dig og give den nødvendige oplæring, inden du går i gang.

Hos Digitaliseringsværksted København er der udstyr til digitalisering af bl. a.

  • Smalfilm (8 mm, Super 8, 16 mm, Super 16)
  • Video (VHS, VHS-C, Video 8, Hi8)
  • Lyd (kassettebånd, spolebånd)
  • Foto  (dias, negativer, papirfoto, glasplader)

Sådan kommer du i gang

Digitaliseringsværkstedet har åbent hver onsdag mellem kl. 10.00-19.00, hvor du er velkommen til at komme forbi og få råd og vejledning. 

For selv at bruge digitaliseringsværkstedets arbejdsstationer, skal du først gennem en oplæring. Oplæringen tager 2-3 timer.

Her skriver du dig på venteliste til oplæring i Digitaliseringsværkstedet. 

Når du har gennemført den fornødne oplæring, kan du booke tid ved den arbejdsstation, du ønsker at benytte. Disse kan bookes tre timer ad gangen. 

Der er et gebyr på 30 DKK pr. booking. Gebyret dækker omkostninger til vedligehold af udstyr. 

Her booker en arbejdsstation på Bookbyen (vælg Værksteder > Digitalisering)

Skriv til superbrugergruppen

Har du spørgsmål vedrørende Digitaliseringsværksted København, så er du velkommen til at skrive på nedenstående formular. Det er værkstedets frivillige superbrugere, der besvarer spørgsmålene, så tålmodighed er en dyd.

Klik her og skriv til superbrugergruppen.

Vejledninger til digitaliseringsudstyr

Nedenfor finder du diverse vejledninger til Digitaliseringsværkstedets maskiner. 

Kultur V - mail: kulturv@kff.kk.dk - tlf.: 33 66 30 50